Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Tom K mødte muren

Race of
Champions 

03/11/09 

Race of ChampionsTom Kristensen ramte den kinesiske mur, da han tirsdag deltog i holdkonkurrencen Nations Cup i det årlige Race of Champions mellem nogle af verdens bedste racerkørere i Beijing. Danskeren skulle i sit første heat møde den franske touring car-verdensmester Yvan Müller og førte efter en omgang med et sekund.
 

På anden omgang snittede Kristensen imidlertid kanten i et sving og blev efter at have ramt muren i den modsatte side helt smidt ud af den kunstigt anlagte asfaltbane på det olympiske stadion.


Tom Kristensen mødte i dobbelt forstand muren, da han kørte Race of Nations i Kina.
(Foto: TomKristensen.com)

Også i sin anden optræden kiksede det for danskeren. Han mødte den amerikanske drift-mester Tanner Foust i de hidsige RoC-buggyer og tabte med 1,3 sekunder efter de to omgange.

Heldigvis havde nordjyden svenske Mattias Ekström som makker, og da svenskeren vandt begge sine heat, var parret stadig med i kampen om puljesejren. Til sidste sluttede både Skandinavien, Frankrig og USA med to sejre, men da amerikanerne satte den bedste omgangstid, gik de videre.

”Surt show. Jeg var på vej mod sejr mod Müller, da jeg snittede kanten og tabte bagenden. I kampen mod Foust var jeg lidt for forsigtig, da jeg så amerikaneren ramme muren i starten. Jeg troede, det kostede ham tid, men han var lynhurtigt tilbage. Det var så op til Mattias at køre den hurtigste tid, men i sit første heat kørte han med knækket baghjulsophæng, og i næste heat måtte der skiftes biler. Mattias vandt ganske vist, men det var på kolde dæk, og dermed blev hans tid ikke så god. Ærgerligt, for i semifinalen ville vi have mødt Tyskland, som vi tabte finalen til sidste år, og vi tørstede efter revanche. Nu må vi håbe på lidt mere tur i den i onsdagens individuelle mestermøde,” siger Tom Kristensen.

Vinder af Nations Cup blev Tyskland, der i finalen slog de evige rivaler fra England. Michael Schumacher brillerede ved først at slå den nykårede F1-verdensmester Jenson Button. Det nye tyske stjerneskud Sebastian Vettel tabte herpå for første gang hele dagen et heat - mod Andy Priaulx - men i afgørende finaleheat satte Schumacher det hele på plads ved at slå Priaulx.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Beijing
  • 04/11/09 - Beijing - Race of Champions
  •