Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTM

Farvel til DTM

DTM 
04/11/09 

DTMTom K’s sidste sæson i det tyske touring car mesterskab – en sæson med få opture og mange nedture
Efter 6 år i DTM kørte den 8 dobbelte danske Le Mans vinder sit sidste DTM løb på Hockenhem d. 25. oktober. Den selvvalgte exit skyldes, at den danske racerhelt vil satse fuldt ud på at køre prototyperne fremover. Den sympatiske danskers sidste DTM sæson har dog budt på mange op- og nedture.
 

Allerede ved sæsonstarten annoncerede Tom Kristensen, at denne sæson ville blive hans sidste i DTM klassen. Men det skulle ikke hedde sig, at han manglede motivation i forhold til tidligere år.

Sæsonen gik dog ikke helt som han havde forestillet sig. Tom K. vandt godt nok åbningsløbet, en sejr han sikrede sig på sin “hjemmebane” i Oschersleben, og i Barcelona havde han pole position. En føring, der dog endte med en anden plads, altså endnu en podieplacering.


(Foto: Natascha Theisen)

Desværre for Tom Kristensen blev næsten alle andre løb præget af uheldigheder. Der var hårdt ræs, som fx situationen med Bruno Spengler i Brands Hatch, men også nogle lidt ejendommelige beslutninger truffet af stewarderne – som i Dijon – ødelagde danskerens ellers gode chancer. Oftest fik han ikke chancen for at køre om mere end top 10 placeringer.

Heller ikke sæsonafslutningen på Hockenheim bød på point til Tom Kristensen. Han sluttede som 15’er, efter at være blevet skubbet rundt både under starten og en enkelt gang under selve løbet.

Hans samlede placering for sæsonen blev som nummer 8. At Tom K har stor andel i de tre tidligere Audi titler, er nok velkendt, og selvom han siger, at hans hjerte banker mest for prototyperne, er det med vemod han forlader DTM, teamet, mekanikerne og ikke mindst hans mange fans:
”Jeg har virkelig nydt mit sidste løb, også selvom det bød på nogle udfordringer. Allerede på første omgang blev jeg ”vendt rundt”, men alle de andre omgange nød jeg at køre, bilen kørte godt. Men det var ikke det primære for mig. Den fantastiske tid jeg har haft hos Audi Team Abt Sportline, de fremragende mekanikere der har knoklet under hvert løb og hvert år, de har aldrig lavet en fejl med bilen. Min Audi har altid været toptrimmet. Stor tak til Audi for at give mig chancen for at opleve sådan en type løb. Jeg er virkelig, virkelig glad for den oplevelse, og jeg vil savne samarbejdet med alle her. Og jeg vil virkelig også savne alle mine fans. Men mit løb vil fremover være 24 timers Le Mans, jeg glæder mig allerede til forberedelserne”, sluttede Tom Kristensen efter sit sidste løb.


(Foto: Natascha Theisen)

En ting er helt sikkert: Vi får ham at se igen, også i DTM, som en meget velkommen gæst, som muligvis vil give gæster og fans chancen for en køretur på banen sammen med ham.

Tom Kristensens næste store løb bliver Le Mans 2010, men inden da kører han fra 2. - 4. November ”Race of Champions” i Beijing. Her er der chance for både at vinde ”Single Race” og i ”Nations Cup” for Skandinavien, her kører han sammen med Mattias Ekstrôm.

Tak for 6 pragtfulde år i DTM og held og lykke med den kommende sæson, dedikeret til prototyperne.

Natascha Theisen

Pia Steengaard

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Hockenheim
  • 25/10/09 - Hockenheim - DTM
  •      ASETEK SIMSPORTS