Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Asian Le Mans Series

En fjerdeplads i mesterskabet og et trofæ

Asian
Le Mans
Series 

02/11/09 

Asian Le Mans Series- til Christian Bakkerud
I det første asiatiske Le Mans Series løb, som blev afviklet lørdag på den japanske Okayama bane, tog Christian Bakkerud med en stærk tredjeplads sin første podieplacering i år i sportsvognsklassen. Weekendens andet løb, som blev kørt natten til søndag, så længe ud til at skulle gentage denne flotte præstation. Men i de sidste minutter af det 500 km lange løb, blev danskerens teamkammerat Oliver Jarvis overhalet.
 

Trods dette kan Bakkerud se tilbage på en femteplads i løbet, samt at han hele weekenden sad i den hurtigste Audi, og ikke mindst at have kørt en samlet fjerdeplads hjem i det asiatiske Le Mans Series mesterskab.

”Det var et godt løb!, ” fortæller Christian fra Japan. ”Jeg kørte de to første stints, og så afleverede jeg bilen til min teamkammerat Jarvis på en tredjeplads. Men desværre så mistede han nogle pladser i sit ene stint, så vi endte på en femteplads. Vi skulle egentligt have sluttet på en fjerdeplads. Men den slags sker i racing!”


(Foto: motioncompany)

Audi R10 TDi raceren gjorde det rigtigt godt på den japanske bane, men de andre biler så ud til at have det endelige overtag. Trods dette er Bakkerud rigtigt tilfreds med den dieseldrevne sportsvogn.

“Vi havde et godt racepace, men de andre biler virkede til at fungere bedre på nye dæk. Men Jarvis og jeg sluttede på en samlet fjerdeplads i det asiatiske Le Mans mesterskab, og dette i vores første forsøg. Det synes jeg er meget tilfredsstillende.”

Trods at Christian ikke gentog sit podiebesøg fra lørdagen, så er det en yderst tilfreds dansker der kan tage plads i flyet hjem til Europa, efter at have fejret en god sæson hos Team Kolles. Og denne gang skal han gøre plads til beviset for sine evner bag et rat.

”Jeg kommer hjem med et trofæ; det har jeg ikke prøvet siden jeg kørte standardvognsløbet Tjekkiet i DTM bilen, tidligere i år. Det er jeg ret stolt over!”

“Jeg synes at jeg kan være ret tilfreds med min præstation, særligt mod en kører som Oliver Jarvis. Han har aldrig kørt sportsvogne før, men han er en top Audi kører. Jeg tror at det hele bliver sendt hjem til Audi, og så må de beslutte hvad der skal ske i næste sæson.”

“Nu vil jeg rejse hjem til England, og når jeg kommer hjem så er det min fødselsdag, som jeg ser frem til at fejre. Jeg skal slappe lidt af, og så må jeg finde ud af hvad der skal ske i næste sæson.”

Weekendens andet løb blev vundet af Aston Martin fabriksduoen Stefan Mücke og Harold Primat.

Det endelige resultat af løb 2 i den asiatiske Le Mans serie:
1. Mucke/Primat Lola-Aston Martin
2. Tinseau/Nakano Pescarolo-Judd
3. Lapierre/Duval Courage-ORECA-AIM
4. Drayson/Cocker Lola-Judd
5. Jarvis/Bakkerud Audi
6. Cressoni/Noda/Albers Audi
7. Nicolet/Hein/Lahaye Pescarolo-Mazda
8. Tsuzuki/Tsuchiya Aston Martin
9. Yogo/Iiri Lamborghini
10. Berville/Lemeret/van Dam Saleen
11. Farnbacher/Simonsen Ferrari
12. Ried/Holzer Porsche
13. Yamanishi/Sakamoto Lamborghini
14. Aoki/Fujii Ferrari

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Oliver Jarvis
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Okayama
  • 01/11/09 - Okayama - Asian Le Mans Series
  •