Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Williams bekræfter Cosworth motorer til 2010

Formel 1 
30/10/09 

- og forventer sine kørere på plads mandag
Teamejer og -chef Sir Frank Williams har i dag bekræftet at Williams Formel 1 teamet i 2010 skifter fra Toyota til Cosworth motorer i deres racere. Kombinationen af Williams biler og Cosworth motorer har tidligere vist sig som en meget succesfuld kombination, med mange løbssejre og flere verdensmesterskaber som de tydelige resultater.
 

Der havde ellers været spekuleret omkring et skifte til Renault motorer, men Sir Frank Williams valgte som han selv udtaler det: "En mere privat og uafhængig leverandør!"

Det betyder også meget for det fremtidige samarbejde at der kun er 50 kilometer mellem Williams F1 og Cosworth fabrikkerne.

"Vi har bruge for udvikling og god performance. Noget som vi manglede i andet halvår denne sæson. Det var tydeligt at vi ikke kunne følge med, men ud fra min betragtning burde vi have været mere konkurrencedygtige!" - udtaler Sir Frank Williams.

Angående kørerne til de nye William Cosworth racere, kom Sir Frank Williams ikke med nogle detaljer, men med skiftet fra Toyota til Cosworth er der ikke længere nogen grund til at tro at han vil holde fast ved sin japanske kører, og omkring Nico Rosberg var hans kommentar:
"Nico er tysker, og Mercedes Benz behøver mindst en tysk kører foran deres motorer"

Med begge de nuværende kørere på vej væk fra Williams F1 teamet, er det mest sandsynligt at Sir Frank Williams på mandag præsenterer Rubens Barrichello og Nico Hülkenberg som kørerne til 2010 - men det er selvfølgelig kun et gæt!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •