Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Kører information

Toptunet uddannelse

Kører info 
30/10/09 

Uddannelsen som autoteknolog på Aarhus tekniske Skole har været i gang i godt en måned. Racerbilerne fra Team Sally Racing og Number One Racing står nu linet op, og de studerende kan ikke vente med at få fingrene i de højteknologiske køretøjer.
 


(Foto: Mads Mahler)

Gevinst for motorsporten
Indtil i dag har undervisningen været koncentreret om de teoretiske fag, så det er glade lærere, ledere og studerende, der tager imod gæsterne til præsentationen af den nye værkstedshal.


Jesper Sally Pedersen.
(Foto: Mads Mahler)
- Vi vil gerne være med til at sparke den nye uddannelse i gang, og vores biler står til rådighed, så de dygtige unge mennesker kan omsætte deres teoretiske viden til praktisk anvendelse i optimering af bilerne. Vi er indstillet på at stille vores viden til rådighed, for derigennem at få tæt kontakt til fremtidens autoteknologer, som vi er sikre på, bliver en gevinst for dansk motorsport, fortæller Jesper Sally Pedersen fra Team Sally Racing.

De små rappe biler bliver luftet lidt da Danmarks Radio kommer forbi for at lave et indslag til DR-Update. Det er ikke en stille uddannelse, når der bliver trykket lidt på speederen. Et brøl fylder hallen og som en af de studerende siger:
- Der er ikke noget som lugten af benzin!


(Foto: Mads Mahler)

Fra elektronikfagtekniker til autotekonolog
Johan Rauchfuss er uddannet elektronikfagtekniker og er flyttet til Hinnerup fra Vordingborg med kone og børn for at følge den uddannelse, han længe har søgt efter.

- Jeg har altid rodet med biler og har min store interesse i al elektronikken. Jeg fungerer ofte som problemknuser, når et eller andet elektronik ikke fungere, som det skal. Ud fra min store interesse for biler, ville det være oplagt at blive mekaniker, men jeg ikke interesseret i kun at skulle vedligeholde biler, men tværtimod at være med til at bygge biler op, så de kører så hurtigt og stabilt som muligt, fortæller Johan og fortsætter - Uddannelsen som autoteknolog forventer jeg mig meget af, og det er fantastisk, at vi nu har fået racerbiler at arbejde med. Vi har nogle meget engagerede og kompetente lærere og bortset fra nogle begynderfejl og lidt utilstrækkelig information, synes jeg at uddannelsen fuldt ud lever op til mine forventninger.


(Foto: Mads Mahler)

Også engelske Paul Hell fra Newcastle, der er uddannet computer engineer, ser frem til at få fingre i racerbilerne. Han har arbejdet med at tune motorer i England, men vil gerne lære alle de enkelte dele i en bil at kende, så han kan tune hele bilen.


Paul Hell.
(Foto: Mads Mahler)

- Der er et utroligt godt sammenhold på holdet allerede, og uddannelsen til autoteknolog virker bedre og bredere end den tilsvarende uddannelse i England. Der går man mere i dybden og bliver specialist, men jeg vil gerne være mere allround, og så senere specialisere mig, siger Paul.


Hold 1.
(Foto: Mads Mahler)

Vi skal tune uddannelsen
Uddannelsesschef Jeppe Buksted har fået samlet sig et kompetent lærerteam af tidligere racerkørere, bilfabrikanter og mekanikere med erfaring fra motorsporten.


Henrik Jacobsen.
(Foto: Mads Mahler)
Ekstern lektor Henrik Jacobsen fra Mårslet har arbejdet 25 år inden for motorsport. Fem år som kører og resten som team-ejer inden for Formel Ford, Formel Renault og DTC.

- Når man starter en ny uddannelse, er man som lærer med til at skabe fundamentet for, hvordan sådan en uddannelse skal udvikle sig. Vi kommer med vores know-how, og den skal vi have lært at få på papir. Vi skal hele tiden tune uddannelsen og finde ud af start og sluttidspunkt for de enkelte dicipliner. Jeg underviser i organisering af et racerteam, om hvordan man coacher et team, sine kørere og bilen, fortæller Henrik og glæder sig over, at hallen er på plads og bilerne står parat til at kunne indgå i undervisningen.

Århus tekniske Skole
Mads Mahler