Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Nykjær's ETCC sluttede i pitten

European
Touring Car
Cup 

29/10/09 

Michel Nykjær måtte trække sig ud af andet heat i ETCC efter en startkollision, hvor hans baghjulsophæng blev ødelagt.
Første heat havde bragt en 4. plads i hus efter en flot opkørsel igennem feltet fra Michels startposition som nummer 8. Med den placering som udgangspunkt - og en startposition som nummer 5 til andet heat - var et forsvar af ETCC-titlen fra 2007 og 2008 i høj grad stadig muligt.
 

Med vinderen fra første heat helt nede som nummer 8 i starten, var der lagt op til spænding helt fra begyndelsen og det kom der også. Franz Engstler fik en god start i sin baghjulstrukne BMW og kommer et pænt stykke frem i feltet, men da kørerne så skulle igennem første sving, var der ikke plads til alle.

"Jeg får selv en god start, men jeg kan se at Engstler skyder frem og jeg bliver hurtigt klar over, at der nok vil ske noget i det første sving. Derfor gør jeg hvad jeg kan for at køre udenom, da de andre rammer hinanden og jeg er lige netop selv begyndt at tro på, at jeg bare slipper forbi det hele, da jeg bliver ramt hårdt på det ene baghjul. Jeg kan med det samme mærke, at bilen bare sejler afsted, så jeg var godt klar over, at nu var det slut," fortæller en meget skuffet Michel Nykjær.


(Foto: FIA ETCC)

Nykjær havde god grund til at være skuffet, for alle favoritterne til mesterskabet blev rodet ind i sammenstødet og havde han kunnet smutte forbi havde vejen til ETCC-mesterskabet om ikke været åben, så i hvert fald været meget lettere. Nu måtte han i stedet - som den eneste - udgå af løbet efter første omgang.

ETCC-mester blev James Thompson, som endte på samme pointtal som Franz Engstler. Men i kraft af, at Thompson havde en heatsejr kunne han kåres som mester.

Henning Smed

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Braga
  • 25/10/09 - Braga - European Touring Car Cup
  •