Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

James Thompson vandt Europa Cuppen

European
Touring Car
Cup 

26/10/09 

- for Hartmann Honda Racing i Portugal
Hartmann Honda Racing sikrede sig i weekenden teamets største triumf. På Braga-banen i Portugal lykkedes det James Thompson med en tredjeplads og en sejr i søndagens to løb at vinde den officielle Europa Cup for standardvognskørere, mens Per Poulsen sluttede på en sammenlagt 11. plads.
 

”James var meget stolt over det resultat, og det har han også god grund til, for det var et kanon stykke arbejde, han leverede for os,” fortæller Hans Hartmann. ”Desværre havde han ikke tid til at feste igennem med os andre, for han skulle videre til Japan, hvor han skal køre VM-løb i næste weekend.”


James Thompson hæver det synlige bevis på Europa Cup-sejren.
(Foto: Ole Gram)

”Per gjorde også et fantastisk stykke arbejde. Han var desværre uheldig i det første løb, men i det andet viste han stor teamspirit og var med til at hjælpe James fremad i rækkerne.”

En tredjeplads og en sejr virker på papiret meget overbevisende, men udgangspunktet for James Thompson, Per Poulsen og Hartmann Honda Racing var langt fra optimalt. De to kørere havde nemlig blot kvalificeret sig til startplaceringer som nummer seks og elleve til det første løb.

”Det startede op ad bakke for os, for allerede under tidtagningen fik vi problemer med vores generatorer, som også drillede os i løbet,” forklarer Hans Hartmann. ”James var hurtigst i tidtagningen til at starte med, men valgte at blive på banen, hvor andre kørte i pit og skiftede dæk, hvilket viste sig at være rigtigt. James var godt klar over, at han havde satset forkert, men når han laver sådan noget, bliver han endnu mere giftig. Han var meget fokuseret og kom tilbage med et horn i panden søndag!”

I det første løb kørte James Thompson sig fra sjette- til tredjepladsen, men i det andet løb – hvor han skulle starte som nummer fem – fik han en meget dårlig start. Herefter bed han dog tænderne sammen, overhalede konkurrenterne en efter en, så han til sidst lå i front. Sejren i andet løb var medvirkende til at give ham den samlede sejr i Europa Cuppen.


Et glad Hartmann-mandskab jubler over sejren.
(Foto: Ole Gram)

Mens Hartmann Honda Racings engelske kører røg helt til tops på Braga-banen, havde teamets danske repræsentant en svær løbsdag i Portugal.

”Det var svære betingelser,” fortæller Per Poulsen. ”Vejret gjorde, at vi ikke fik noget ud af vores test, og vi døjede meget med en overstyrende bagende. Det var først søndag, at vi blev dus med bilen. Jeg var uheldig i første heat, hvor jeg blev skubbet rundt i starten, så jeg måtte udgå, for ellers tror jeg, at en femte- eller sjetteplads havde været realistisk i det heat.”

Den tidlige exit fra første heat betød, at Per Poulsen måtte starte andet heat fra bageste række, men det lykkedes ham at køre en ottendeplads hjem.

”Jeg valgte at gamble med tørvejrsdæk på forenden og regndæk på bagenden, men regndækkene døde fuldstændigt efter 4-5 omgange, og det var ærgerligt, specielt sådan som starten forløb med en startkollision foran mig, for så kunne det have set fornuftigt ud,” siger Per Poulsen. ”Der var ikke noget gummi tilbage at arbejde med, og de sidste otte omgange var bare et spørgsmål om at komme hjem uden at sætte bilen af.”

Hartmann Honda Racing


Læs mere om:
  • James Thompson
  • Per Poulsen
  • Hartmann Racing
  • Braga
  • 25/10/09 - Braga - European Touring Car Cup
  •