Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTM

Tom K fik tredobbelt piruette i afskedsgave

DTM 
25/10/09 

DTMTom Kristensen sluttede søndag eftermiddag sin karriere inden for såvel standardvogne som det internationale DTM-mesterskab for fuld damp på Hockenheim.
 

Danskeren startede femmer, men blev allerede på første runde sendt helt agterud efter at være blevet drejet rundt af Audi-kollegaen Martin Tomczyk i hårnålesvinget Spitzkehre.

Herefter var det op ad bakke for mesterskabets ældste kører, men med en række hurtige omgange var han midtvejs oppe som nummer ti, og da der få omgange før mål kom samling på feltet på grund af Safety Car, var der pludselig mulighed for at slutte af med point.

Uheldigvis ville Mercedes-køreren Mathias Lauda det anderledes. Han ramte Tom Kristensen nøjagtigt samme sted på bilen og banen som Tomczyk, og atter blev danskeren drejet rundt. Herefter var det bare at cruise hjem, og på sidste omgang tænkte Kristensen åbenbart, at han lige så godt kunne lave en spektakulær afsked. Op mod målstregen lavede han en frivillig gang spinning med en flot donut, og efter at have revet godt med gummi af sine dæk plantede han A4’eren på målstregen og forlod den efter endnu en piruette til bens gennem pitten, hvor publikum hyldede ham for seks gode år.

”Det var bare en af de dage, hvor min bil var en magnet. Jeg er så rundtosset, at jeg burde opsøge en spin doctor,” skæmtede Tom K, mens han med et glas champagne i hånden fejrede sin afsked og det tredje mesterskab i træk til Audi.

”Selvfølgelig havde jeg håbet på et bedre resultat for mig selv i dag, men modsat vidste jeg jo også godt, at jeg ikke ville få lov til at blande mig i min teamkollega Timo Scheiders kamp om titlen. Jeg kunne uden uheldet på første omgang måske godt have kørt en treer eller firer hjem i dag, men i det store billede er det vigtigste, at vi har erobret et nyt mesterskab. Jeg er glad for min tid i DTM og glæder mig nu til fremover at kunne koncentrere mig fuldt ud om sportsvogne,” siger Tom Kristensen.

Løbet på Hockenheim blev vundet af Mercedes-køreren Gary Paffett, der tog starten foran svenske Mattias Ekström. Ekström kæmpede sig senere tilbage til førstepladsen, men havde undervejs fået beskadiget sin køler, så han måtte udgå.

Herefter var det ingen opgave for Paffett at køre sæsonens fjerde sejr hjem, men da briten hele vejen blev skygget af den lidt afventende Timo Scheider, kunne tyskeren takket være et stort pointforspring tage sin anden titel i træk.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Hockenheim
  • 25/10/09 - Hockenheim - DTM
  • Hockenheim - Race
  •      ASETEK SIMSPORTS