Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Jean Todt bliver ny FIA præsident

Formel 1 
23/10/09 

Afstemningen om hvem der skal overtage det magtfulde job som præsident for FIA er afgjort. Det var næsten ventet at Jean Todt ville overtage jobbet, eftersom han har været kørt i stilling af den nu afgående præsident, Max Mosley.
 

Jean Todt stod igennem hele valgkampen som den stærkeste, især med den tydelige opbakning og ligefrem promovering af Max Mosley. Det var derfor meget overraskende at det lykkedes for den tidligere rally-verdensmester Ari Vatanen at stable en valgkamp på benene.

Jean Todt forventes i det store og hele at videreføre stilen som Max Mosley har ført igennem de sidste årtier. I Formel 1 kredse er der ikke den store begejstring for Jean Todt, og han får en opgave i den kommende tid med at få etableret et bedre forhold til Formel 1 og FIA. Blandt andet vil Jean Todt oprette et nyt job, hvor der bliver placeret én ansvarlig FIA person for Formel 1. Dermed kan det også forventes at Jean Todts personlige involvering i Formel 1's 'daglige drift' bliver noget begrænset.


Jean Todt - her som teamchef for Ferrari, er tilbage
(Foto: Ferrari)

I det hele taget bliver det interessant at se om Jean Todt blot bliver en kranskagefigur i en magtfuld organisation, eller om han også har visioner og mod til at reformere FIA. Der er i hvert fald stor opbakning til ham - Todt fik 135 stemmer fra klubber og forbund hos FIA, imod Vatanens 35.

Benji

Læs mere om:
  • Max Mosley træder tilbage
  •