Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen brækkede halebenet

ALMS 
22/10/09 

American Le Mans SeriesEfter at Jan Magnussen i tæt kamp og på vej mod sejren, ved sæsonens sidste løb i den Amerikanske Le Mans Serie i sin Corvette C6.R, blev sendt af banen af en konkurrent og røg direkte ind i muren på opløbsstrækningen med tæt ved 200 km/t, har han døjet med smerter fra sammenstødet.
 

Teamets data viser, at Jan Magnussen ved sammenstødet på Laguna Seca i Californien blev udsat for påvirkninger på hele 52G, hvilket selvfølgelig har givet ekstreme belastninger for kroppen og medført stor ømhed.

Billederne herunder er affotograferet fra Speed TV/Motors TV. Det ene billede viser Jan Magnussen, der er ved at blive presset op imod muren. Det andet viser Jan Magnussen lige efter bilen har ramt muren og skrider over målstregen.(Foto: Speed TV/Motors TV - Magnussen Presse)

Umiddelbart efter ulykken blev Jan Magnussen undersøgt på banens lægecenter og efterfølgende endnu en gang på et nærliggende hospital og her blev han erklæret OK. Men efterfølgende store smerter i bækkenpartiet fik Magnussen til at blive undersøgt hos Team Danmark og her er det nu, halvanden uge efter uheldet, konstateret, at Jan Magnussen i sammenstødet brækkede halebenet og at smerterne i hans ribben skyldes blødninger omkring disse.
Skaderne kan ikke behandles med andet end hvile og smertestillende medicin og Jan Magnussen skal regne med omkring 6 uger, før halebenet har helet, så det var trods alt heldigt, at sammenstødet skete ved sæsonens sidste løb, selvom Magnussen har været nødsaget til at udsætte et par vigtige tests.

”Jeg har fortsat store smerter, så derfor ville jeg gerne have et ekstra lægetjek. Selvfølgelig er man øm i hele kroppen efter sådan et crash, men jeg blev ved med, at have meget voldsomme smerter, men nu ved vi altså hvorfor” siger Jan Magnussen, der fortsat er sur over at være blevet kørt i muren. ”For mig og teamet står det helt fuldstændig klart, hvad det er der sker ved ulykken og hvad der går forud, så jeg må indrømme, at jeg stadig er tosset over den svinestreg”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Laguna Seca
  • 10/10/09 - Laguna Seca - ALMS
  •