Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Asian Le Mans Series

Bakkerud klar til japansk langdistancedebut!

Asian
Le Mans
Series 

27/10/09 

Asian Le Mans SeriesChristian Bakkeruds japanske debut markerer det første løb i den nye Asiatiske Le Mans serie, som denne gang køres sammen med VM standardvognsserien WTCC den 31. oktober til den 1. november, på Okayama International Circuit. Således er der tale om en stor racerfestival, som har stor international bevågenhed.
 

Debuten indeholder to langdistanceløb af hver tre timers varighed eller 500 kilometer, og den danske Le Mans kører skal dele sin Audi R10 TDi sportsvogn med Audi fabrikskøreren Oliver Jarvis.

Okayama banen er 3,7 kilometer lang, og har et layout som ventes at passe den hurtige dieselracer godt. Banen kendes fra Formel 1 tilbage i 1994 og 1995, hvor den dengang blev kaldt TI Aida Circuit. Christians Audi racer deltager i den hurtigste LMP1 klasse, og kan takket være sin dieselmotor satse på færre pitstop, end sine benzindrevne konkurrenter.


(Foto: motioncompany)

”Jeg glæder mig rigtigt meget, ”udtaler Bakkerud. ”Jeg har aldrig kørt der før, men Jarvis som jeg skal dele bilen med, har kørt på banen da han deltog i den japanske Formel 3 serie. Til gengæld kender jeg bilen, da jeg har kørt den i 24 timers løbet Le Mans og i hele Le Mans Serien, så vi kommer til at hjælpe hinanden.”

Den blot 24 årige dansker har allerede kørt løb over det meste af verdenen for Team Kolles, da han både deltager i den europæiske Le Mans serie samt ikke mindst DTM. Men det bliver første gang Christian kører løb i Japan. Løbet er blot en uge efter DTM sæsonfinalen, som finder sted i den kommende weekend på den tyske Hockenheimring bane.

”Det bliver en rigtig stor oplevelse for mig, og det er altid sjovt at komme ud at køre på nye baner. Især i en sportsvogn som R10, så det er klart at jeg er meget opsat på at vi får et rigtigt godt resultat i den stærkt besatte løbsserie. Hele vores europæiske LMS sæson har været udfordrende, så det ville være dejligt at kunne afslutte sæsonen med et godt resultat.”


(Foto: motioncompany)

Der er indtil videre tilmeldt mere end 23 biler og over 50 kørere til løbet på Okayama, blandt andet Le Mans Serie vinderne Aston Martin Racing. Team Kolles vil deltage med to Audi R10 TDi sportsvogne, den ene køres af Christian Bakkerud og Oliver Jarvis. Søsterbilen bemandes af Matteo Cressoni, Christijan Albers og Hideki Noda.

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Okayama
  • 01/11/09 - Okayama - Asian Le Mans Series
  •