Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Brawn overvejede at anvende Tyrrell navnet

Formel 1 
25/10/09 

Da Ross Brawn og co. overtog det nedlagte Honda Formel 1 team, skulle man blandt andet finde et nyt navn til teamet. Efter en brainstorming blev man dog enige om at bruge Brawn navnet, men flere andre navne var med i slutspurten.
 

Det blev Brawn GP man valgte da teamet skulle have et nyt navn. Honda var ude af flere årsager, men fantasien måtte på arbejde. En lang række navne blev skrevet på listen. Pure Racing var en af dem, og dette navn var faktisk med lige til finalen.

Ukendt af hvilken årsag var det gamle og hæderkronede Tyrrell navn også med i bunken. Det gamle Tyrrell team med nu afdøde Ken Tyrrell ved roret vandt 4 kører- og konstruktør verdensmesterskaber. Navnet blev dog sorteret fra og i sidste ende valgte man så Brawn navnet.


Strateg, teamejer mm. og hans to kørere i denne sæson
(Foto: Brawn GP)

Måske en god ide. Ross Brawn er ihvertfald temmelig beæret over at teamet i sin første sæson vinder både kører- og konstruktørverdensmesterskaberne. Og ikke nok med det. I første forsøg får Ross Brawn også sit navn på FIA trofæet for konstruktører. Trofæet bliver overrakt i forbindelse med FIAs årlige gallefest hvor alle verdensmestre under FIA regi bliver kåret og hædret.

Dons

Læs mere om:
  • Brawn GP
  •