Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Nye regler favorisere åbne biler på Le Mans

Le Mans 
22/10/09 

Le MansEfter at Automobile Club de l'Ouest gennem længere tid har arbejdet hen mod coupe modeller i LMP klasserne for at øge sikkerheden, sender de med de nye regelændringer 'bolden' tilbage til de åbne biler, hvis de nye ændringer bliver vedtaget for Le Mans, Le Mans Series samt Asian Le Mans Series bilerne, og dermed måske også for American Le Mans Series.
 

Automobile Club de l'Ouest (ACO) vil fjerne den forskel der er på motorydelserne mellem de åbne og de lukkede biler i LMP klasserne.

Som det er i øjeblikket har de lukkede biler en større åbning i restriktoren på indsugningen til motoren, for at give dem flere hestekræfter i forhold til de åbne biler.
Dette skyldes at de er tungere, samt at de skal køre med aircondition der tager en del af motorkraften.

Reaktionerne på de foreslåede regelændringer kom prompte:

Teamchef George Howard-Chappell fra Aston Martin:
"Ingen ved deres fulde fem vil bygge en lukket bil i fremtiden! Der vil ikke være noget incitament for at bygge en lukket racer, der er godt nok en lille aerodynamisk fordel, men der er mange flere ulemper. Der skal fremstilles døre, den vejer mere og så er der problemet med at holde forruden ren. Alt i alt er det en meget mere kompleks bil."

Teamchef Serge Saulnier fra Peugeot:
"Der skal være en motorfordel på grund af den kraft som bruges på airconditionanlægget, og på grund af hele opbygningen. Samtidig er det stupidt at presse folk til at bygge åbne biler af sikkerhedsgrunde, Vi tro at lukkede biler er mere sikre."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 12/06/10 - Le Mans - Le Mans
  •