Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Suzuki Swift Challenge

Brødrene Sørensen tog sølv og bronze

Swift Challenge 
19/10/09 

- i Suzuki Swift Challenge mesterskabet
Brødrene Henrik og Peter Sørensen fra Helsinge sluttede sæsonen af med en 2. og en 3. plads i den samlet stilling i Suzuki Swift Challenge mesterskabet.
 

Henrik hurtigst i super pole
Træning var forholdsvis okay, i tidtagningen var Henrik og Peter også blandt de 6 hurtigste, herefter skulle der sættes tid i superpole, her blev resultatet at Henrik Sørensen satte hurtigste tid. Peter satte en fjerde hurtigste tid.


Henrik Sørensen i jagten på mesterskabet i Suzuki Swift Challenge 2009.
(Foto: David Lange)

Heat 1 Heat 1 gik som det skulle, Henrik skulle bare holde sig efter Nick Reimersø, det lykkedes dog med et vist pust i nakken fra stenhuggeren Rudi Larsen. Peter skulle slutte foran Kenny Rossen som var hans nærmeste konkurrent til kampen om tredje pladsen og det gjorde han.

Heat 2
Heat 2 startede super fint for hele feltet alle kom igennem sving 1 uden skrammer, som i øvrigt har været kendetegnet for serien for det meste af sæsonen og især for brødrene Sørensen, har der ikke været mange buler på kontoen.
Men anderledes skulle det gå Henrik Sørensen i sving 5 godt vel 5 minutter inde i løbet, en konkurrent valgte at smække med lågen hvilket resulterede i at en Suzuki stod parkeret på tværs af Henriks bil, den forseelse blev takserede af flagposten samt dommere til 2 straf baner, Henrik udførte begge strafbaner dog med en hvis undren, men okay.

5 omgange efter lå Henrik Sørensen igen bag ved Michael Holden, der havde Henrik ligget i 3 omgange, men denne omgang bremsede Michael noget tidligere og det endte med at Henrik ramte Michael Holden som så tog en noget hurtig snurrer tur, Michael Holden redder situationen super flot og kommer videre i løbet. Denne forseelse udløser så herefter sort flag til Henrik Sørensen, som herefter må se at mesterskabet røg sig en tur.

Henrik Sørensen kører i pit og sunder sig lidt på denne straf, dommerne ville gerne tale med Henrik. Så Henrik gik til dommerne for at høre hvad de havde at sige, dommen lød således:
”Idet du har påkørt anden deltager og modtaget 2 strafbaner og herefter igen rammer anden deltager bliver vi nød til at give dig sort flag”.
Herefter viser Henrik Sørensen sin video fra episoden som udløste 2 straf baner, efter at have set videoen, udtaler dommerne at fejlen faktisk var den anden deltager, men at de blot kunne dømme ud fra hvilke oplysninger de modtog fra flagposten. Henrik sidder nu tilbage ved dommerne og taler om hvorvidt der skulle have været dømt anderledes, svaret kan kun bruges til at lære af.

Peter Sørensen som var rigtig godt kørende i andet heat, optog jagten på den førende kører, men pludselig havde Peter ikke nogle gear at vælge imellem, han kom i pit og fejlen blev løst af en mekaniker hjemme fra firmaet Jacob Lassen (som også kører race i 1600 challenge), med lidt fingersnilde fik de tre friske mekanikere bilen ud og køre igen. Peter kunne herefter slutte på en 8 plads som lige præcis rakte til at han kunne ende på en samlet tredje plads i mesterskabet og en samlet 2 plads for dagens løb.


Fra venstre Peter Sørensen nr. 3, Nick Reimersø nr. 1, Henrik Sørensen nr. 2, manden med briller nederst til venstre i billedet er Morten Alstrup, altid frisk med kvikke bemærkninger.
(Foto: David Lange)

Tak til familie, venner, rådgivere og sponsorer
Brødrene Sørensen vil gerne sige tak til teamchefen og hendes besætning. Teamchefen er som tidligere nævnt brødrenes søster Karin Worsøe, som har hele hendes familie med som hjælpere, en hjælp som brødrene sætter stor pris på. Udover teamchefen Karin Sørensen, tæller teamet også Henriks familie som støtter om omkring løbene, Henriks kone Jette Sørensen og Karin Worsøe står for al catering og hospitality.


Henrik Sørensen med alle pokalerne for sæsonen 2009.
(Foto: Marius Sørensen)

Teamchef 1, brødrenes far Bent Sørensen har i årets løb været en kæmpe hjælp. Bent har i årets løb ikke været med til alle løbene da han har været optaget af hans egen motorsport, hvor Bent kører med i 76 klassen i Historisk motorsport.
Kaj Petersen fra Ejby Specialværksted har også bistået med gode råd og vejledning gennem sæsonen og mange tak for det.
Tak til Q8 Olils for at bakke op omkring vores lille team. Vi glæder os til at se alle til næste sæson.

Sørensen Info


Læs mere om:
  • Henrik Sørensen
  • Peter Sørensen
  • Padborg Park
  • 10/10/09 - Padborg Park - Swift Challenge
  •