Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Langstreckenpokal

Vi skal bruge et stort strygejern til bilen

Langstreckenpokal 
19/10/09 

- lød det fra Nicki Thiim fra 4-timers løb på Nürburgring
Lørdagens 4-timers løb på Nürburgring var næstsidste afdeling i BF Goodrich Langstrecken Meistershaft. Løbet blev præget af meget skiftende vejrforhold med sol, regn- og haglbyger, og på den lange, snoede og meget kuperede bane stiller det store krav til kørernes færdigheder. Da løbet blev flaget af, havde mandefaldet også været lidt større end det er normalen for denne type løb.
 

Nicki Thiim stillede til start i samme Audi R8 LMS, som han kørte i forudgående løb og igen sammen med Dennis Rostek og René Rast. ”Nicki fungerer fantastisk godt sammen med Dennis og René, og det er noget af det vigtigste i langdistanceløb”, fortæller Nicki’s far, Kurt Thiim.

Holdet startede med at kvalificere sig til 11. startplads ud af et felt på 160 biler og kunne dermed koncentrere sig om at køre hurtigt og stabilt uden at skulle satse for voldsomt.
Dennis Rostek lagde ud med et kort stint på tre omgange, hvorefter René overtog og kørte et langt stint. Den stabile kørsel gav tre pladser, så da Nicki overtog bilen til det sidste halvandet stint, skulle der skrues op for tempoet.


Nicki Thiim i Audi nr 77 på Nürburgring.
(Foto: Natascha Theisen)

Og der blev skruet op for gassen. Da løbet manglede en halv time, var Audi’en avanceret til tredjepladsen og Nicki kæmpede hele tiden med tyskeren Mamarov om at være hurtigste mand på banen. Da der manglede ti minutter af løbet kom Audien med start nr. 77 ikke forbi pitten på den forventede plads og der var heller ikke kontakt over radioen.
”Det begyndte selvfølgelig at regne på næstsidste omgang, og så røg jeg af banen ude ved Schwalbenschwanz, hvor vi kører omkring 200 km/t. Bilen er blevet meget krøllet, så der skal arbejdes noget med strygejernet for at gøre den pæn igen.”

I dag er Nicki godt mørbanket og pyntet med blå mærker, men fokus er allerede rettet mod næste weekend, hvor finaleløbet i Porsche Carrera Cup køres på Hockenheim-banen.
”Jeg ligger ret godt i mesterskabet og samtidig har jeg chancen for at blive ’Rookie of the Year’, så jeg koncentrerer mig fuldstændig om forberedelserne til det løb”, fortæller Nicki.

Hvad næste sæson vil bringe er ikke afklaret endnu, men ungersvenden ved godt, at der er øjne fra flere fabrikker, som hviler på hans bil i den kommende weekend. En fortsættelse af de gode takter, vil være en god start på de kommende møder og forhandlinger, og så betyder en afkørsel ikke så meget, når man har kørt med helt fremme og været hurtigste Audi kører i hele løbet.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Dennis Rostek
  • Nicki Thiim
  • Nürburgring
  •