Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Button verdensmester

Formel 1 
18/10/09 

Mark Webber vandt, Button og Brawn fik titlerne
Jenson Button blev i dag ny verdensmester i Formel 1, efter et løb der førte ham fra startplaceringen som nr. 14 og frem til en fornem 5. plads. Hans to konkurrenter til tronen skulle begge frem og vinde, men det gjorde de ikke. Vettel sluttede på en 4. plads, mens Barrichello længe lå til en plads på podiet, men en langsom punktering mod slutningen sendte ham ned på 8. pladsen.
 

Det betød så også at Sebastian Vettel nu ligger til sølvmedaljer - han har nu to point mere end Barrichello. Mark Webber kom med dagens sejr op på 61,5 point - hvilket er for lidt til at han kan blande sig i striden om VM medaljer.

Lewis Hamilton er nu ikke længere verdensmester i Formel 1 - og det fejrede han med et fantastisk løb, fra sin miserable startplacering som nr. 18 gik han frem til en 3. plads, hvilket må siges at være et godkendt resultat.

En anden tidligere verdensmester, Kimi Raikkonen, endte på 6. pladsen, mens Buemi fik en flot 7. plads ud af dagens anstrengelser på Interlagos.

Med Jenson Buttons verdensmesterskab udbygger Storbritanien positionen som den førende nation i Formel 1. Button slutter sig til en lang liste af mestre, der tæller Mike Hawthorn, Graham Hill, John Surtees, Jim Clark, Jackie Stewart, James Hunt, Nigel Mansell, Damon Hill og Lewis Hamilton. Det er dog værd at bemærke at for de flestes vedkommende, var kun tale om en enkelt titel.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 18/10/09 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •