Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Hartmann Honda Racing jagter revanche ved EM

ETC Cup 
16/10/09 

Efter at have kæmpet på de hjemlige racerbaner i Danish Touringcar Championship drager Hartmann Honda Racing udenlands for at afslutte sin sæson under varmere himmelstrøg. På Braga-banen i Portugal stiller James Thompson og Per Poulsen op i årets Europa Cup for standardvogne.
 

”Vi vil gerne have revanche for det DTC-mesterskab, som vi tabte,” siger Hans Hartmann ovenpå en DTC-sæson, hvor James Thompson vandt flest finaler og kun tabte mesterskabet, fordi han ikke kunne starte i årets to sidste løb.

”Jeg ved ikke, hvordan andre vurderer vores chancer i løbet, men jeg vil tro, at vi er blandt favoritterne. Det håber jeg i hvert fald,” indrømmer Hans Hartmann. Men han føler også, at teamet er godt rustet. ”Vi frygter ikke for nogen af konkurrenterne, og vi har den fordel, at vi har to biler med, og det skal vi udnytte i tidtagningen, hvor man med en langside på 900 meter skal køre slipstreaming med hammeren i bund, så den forreste bil hjælper den bageste bil op i fart.”


James Thompson kører sæsonens sidste løb for Hartmann Honda Racing.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Hverken Hartmann Honda Racing, James Thompson eller Per Poulsen har været på den portugisiske bane før. Men det ser man ikke som noget problem.

”Vi så jo, hvad James sidste år kunne præstere, hvor han på sin første dag nogensinde på Jyllandsringen kunne sætte hurtigste tid, så denne her bane vil han også kunne klare,” vurderer Hans Hartmann. ”Per får nok sit livs udfordring, men jeg mener, at han kan vokse med opgaven. Han bliver smidt ud i det, og så må vi se, hvad han kan gøre. Det kan være, at han får et kulturchok, men så plejer man at vende stærkere tilbage.”

”Det bliver i hvert fald den største udfordring, jeg har været udsat for indtil videre,” indrømmer Per Poulsen. ”Jeg glæder mig som et lille barn. Bare det at komme til et andet land og køre på en anden bane, hvor man ikke har kørt før, og hvor det går stærkere end det, man er vant til. Det ser jeg frem til.”

Hartmann Honda Racings privatkører har dog ikke nogen klar og entydig målsætning for det resultatmæssige udbytte af sin deltagelse.

”Forventningerne er svære at sige noget om, før man har kørt de første træninger. Målet er at få James til at vinde titlen, og det er det mit job at hjælpe ham og så ellers gøre det så godt som muligt selv,” siger Per Poulsen.


På Braga skal Per Poulsen og James Thompson atter samarbejde.
(Foto: Jeppe Rimmen)

”Jeg synes, at vi har teamet og bilerne til det, så det eneste, der kan fejle, er sådan set kun mig selv. Rammerne omkring er i hvert fald i orden. Vi har de rigtige folk med, og et optimistisk bud vil være, at jeg vil være tilfreds med at komme i top 5. Men jeg vil gøre alt for at hægte mig på James. Han må være storfavorit, selv om jeg ved, at Michel har vundet i de sidste to år.”

Hartmann Honda Racing


Læs mere om:
  • James Thompson
  • Per Poulsen
  • Hartmann Racing
  • Braga
  •