Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Henrik Jensen og Leif Heick i Suzuki Swift udgik

DM Rally 
18/10/09 

- med defekt kobling i DM4 Rally Midtsjælland
Ingen undgår tekniske defekter over tid i rallysporten. Heller ikke Henrik Jensen som gør så meget for at holde sin bil i top trimmet stand og altid er at finde helt fremme blandt de hurtigste rallykørere i landet. Desværre satte en defekt kobling ham og Leif Heick ud af spillet allerede efter prøve 3, da DM4 Rally Midtsjælland blev afviklet lørdag 26. september.
 

Det er en ringe trøst at de delte skæbne med 24 andre rallykørere, som ikke nåede målet denne fine efterårsdag. Noget usædvanligt måtte 38% af deltagerne efterlade deres biler rundt om på hastighedsprøverne i et dansk rally og bare vente på at servicevognen kunne komme og samle dem op. Det er set før, men som sagt, lidt ud over det sædvanlige.

Hvorfor, kan man spørge?
Det er vanskeligt at svare på, men der er måske et par faktorer som vi kan fokusere på. Løbets første hastighedsprøver, de gammelkendte ”Snoldelev” og ”Brordrup” har strækninger med meget høj hastighed og dermed ekstra belastning af bilens teknik.

Men andre rallyhold udgik senere i løbet, på hastighedsprøver hvor disse forhold ikke gjorde sig gældende. På prøve 11, en af løbets sjoveste med bakker og sving, udgår 7 biler! Så alt kan ske, når som helst.
Ralliet var arrangeret af Hedelands Motorklub og de havde lagt sig i selen, for at finde sportsligt krævende hastighedsprøver, ud over de før nævnte. Og det var lykkedes. Det var et fint rally, så der er ingen undskyldninger at hente fra den kant.

Måske er mange biler ved at være ”trætte” efter sæsonens løb. Når sidste DM-løb er afviklet 14. november på Møn, kommer rallybilerne på bedding og klargøres til næste sæson. Men – hvor mange dukker op? Dansk rally er i opgangstider, med fine startfelter og masser af biler i starten af året. I det sidste løb er der en risiko for, at det hovedsageligt kun er deltagere med chancen for at vinde en medalje, som satser på finaleløbet.


Henrik Jensen, Kalundborg, og Leif Heick, Hegnsvig, viste sædvanlig styrke, indtil koblingens udrykkerleje satte en stopper for videre deltagelse DM4 Rally Midtsjælland.
(Foto: Marianne Sverbæk)

Det Midtsjællandske rally startede ellers godt for Henrik Jensen og Leif Heick, hvor de lagde sig i spidsen for klasse 14, dog kun med 3 sekunder til nærmeste forfølger, Frank Nielsen i Citroën C2 på andenpladsen. På den anden hastighedsprøve, en kort en af slagsen, gentog mønsteret sig – først i klassen. Det blev ikke gentaget på den tredje og meget hurtige prøve, hvor Kim Wentzel, også i Citroën C2, dukkede op som en trold af æske og laver en kanontid.
På denne prøve begyndte Henrik’s Suzuki at give lyde fra sig, så han sparede den lidt. Desværre hjalp det ikke, for ude på landevejen, tæt på ankomst til service, ville koblingens udrykkerleje ikke mere. Bilen stod stille og så var det slut for denne gang.

Henrik Jensen: ”Men vi kører finalen!”.

Troels Lund


Læs mere om:
  • Henrik Jensen
  • Leif Heick
  • 26/09/09 - DM Rally
  •