Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Barrichellos brasilianske drøm

Formel 1 
15/10/09 

Optakt til Det Brasilianske Grand Prix
Jenson Button har igen en matchbold i VM kampen, han skal bare sørge for at holde sin føring på mere end ti point. Og det ser umiddelbart godt ud for englænderen - hans nærmeste konkurrenter - Rubens Barrichello og Sebastian Vettel er henholdsvis 14 og 16 point efter Button. Så hvis bare Button får en rimelig pointhøst på Interlagos, så er VM hjemme.
 

Men i garagen lige ved siden af Button holder en gammel mand med en drøm. Han hedder Rubens Barrichello og for et år siden lignede han en forhenværende mand i Formel 1. Men Hondas exit fra Formel 1 blev Barrichellos redning - han fik et år til og viste at selvom man er ved at være tættere på 40 end på 35, kan man stadig være med i toppen af Formel 1.

Barrichello har to drømme - den ene er at vinde VM i Formel 1. Selvfølgelig er det en drøm for en racerkører - det jo det, som det hele i virkeligheden går ud på. De færreste når så langt som Barrichello, der i mange sæsoner sad i feltets bedste bil. Og det endda mens han var på sin karrieres formmæssige højdepunkt. Desværre hed makkeren dengang Schumacher og Barrichello hverken kunne eller måtte slå sin tyske kollega - og det stillede han sig så tilfreds med. Måske fordi Rubens Barrichello i virkeligheden slet ikke var så fokuseret på VM titler - måske har han aldrig helt troet på det.

Den anden drøm han har, den virkelige drøm - det der næsten vil betyde mere for ham end at blive verdensmester, er at vinde på Interlagos. Barrichello har kørt Formel 1 siden 1993, og et par gange har det virket som om at drømmen om en sejr på hjemmebane skulle blive til virkelighed. Værst var nok det år hvor han fra en førsteplads måtte udgå med en tank så tør som Sahara, fordi teamet havde glemt at kalde ham ind til et pitstop.

Hvis Button bliver nr. 2 på søndag, så er han verdensmester - og det vil Rubens Barrichello sikkert sagtens kunne leve med - bare det er ham der så bliver nr. 1 i løbet.

Brawn står til at kunne få et godt løb på søndag, fordi det tidligere har virket som om de havde bedst i varme, og Brasilien er som oftest leveringsdygtig i høje temperaturer.

Samtidig skal det nu være spændende at se hvor meget Red Bull og Sebastian Vettel har tænkt sig at kæmpe - for de har stadig en mulighed for at hente VM trofæet. De skal bare både være dygtige og heldige - men så igen - nævn en verdensmester der ikke har haft begge dele.

Andre steder i feltet er der en dyst mellem Ferrari og McLaren om at være bedst af de to - det virker faktisk som om de er interesseret i at være bedre end den anden - og det er jo positivt, at de kan køre deres egen lille konkurrence - det har de selvfølgelig gjort tidligere - der var der bare ingen foran dem.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Interlagos
  • 18/10/09 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •