Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Tung Magnussen starter toer til DTC finalen

Danish
Touringcar
Challenge 

10/10/09 

Jan Magnussen starter fra anden startposition, når han søndag skal forsøge at forsvare sit DTC mesterskab ved DM finalen, der afvikles på Jyllands Ringen. Med feltets klart tungeste bil kæmpede Magnussen mod oddsene, da kvalifikationen blev afviklet lørdag eftermiddag.
 

Men en regnvåd bane vidste sig, trods den baghjulstrukne BMW, at være til Magnussens fordel og han formåede, trods de svære betingelser, at sætte anden hurtigste tid i kvalifikationen kun 0,159 sekund efter mesterskabsrivalen Michel Nykjær i Chevrolet. Henrik Lundgaard, Chevrolet, der også kæmper med om mesterskabet, måtte nøjes med femte bedste tid.


Jan Magnussen i sin BMW.
(Foto: Jan Kaiser)

Mesterskabet føres i øjeblikket af englænderen James Thompson, Honda, men da han ikke kommer til start i finalen, er det overladt til Jan Magnussen, Michel Nykjær og Henrik Lundgaard at kæmpe om titlen. Når finalen er afviklet, skal de fem dårligste resultater fra sæsonen trækkes fra og laver man allerede nu den justering, så er det Jan Magnussen, der med fem sejre har været den hidtil mest vindende kører i år, der fører med 2 point ned til Michel Nykjær og 5 point ned til Henrik Lundgaard.
Men da Magnussen vandt to sejre ved sidste afdeling på Ring Djursland, er han den kører, der kommer med klart størst succesballast og da hans BMW samtidig har fået øget basisvægten og Chevroleten har fået nedjusteret deres, er Magnussens bil feltets klart tungeste, hvilket kan give Magnussen store problemer i forsøget på at vinde sin tredje DTC titel.

”Toer er bedre end jeg havde turdet håbe på” sagde Jan Magnussen efterfølgende ”så jeg er egentlig godt tilfreds. Jeg vidste på forhånd, at det ville blive svært med den megen vægt. Det er virkelig svært med acceleration og nedbremsninger med sådan en tung bil. Det bliver selvfølgelig svært i morgen, men vi er stadig med i kampen og er klar til at tage de chancer der skal tages for at kæmpe med om titlen”.

Jan Magnussen skal igen i duel med Michel Nykjær og Henrik Lundgaard.

De første seks i DTC kvalifikationen:
1. Michel Nykjær 1:22,570
2. Jan Magnussen 1:22,729
3. Casper Elgaard 1:22,956
4. Jens Reno Møller 1:22,959
5. Henrik Lundgaard 1:23,284
6. Jason Watt 1:23, 294

Korrigeret pointstilling før finalen:
(fem dårligste resultater fjernet)
James Thompson, Honda 239 point
Jan Magnussen, BMW 214 p.
Michel Nykjær, Chevrolet 212 p.
Henrik Lundgaard, Chevrolet 209 p.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Ree Sport
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •