Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 Euro

Johan Jokinen i top-10 i Dijon-Prenois

Formel 3 Euro 
15/10/09 

Kolles & Heinz Union er et nybegynder team i F3 Euro Series, og har haft store problemer med at finde farten gennem hele sæsonen. Gennem de sidste 4 afdelinger har man dog set en stigende formkurve for teamet, og selv om teamet også havde problemer i weekendens afdeling på den franske højhastighedsbane, Dijon-Prenois i Frankrig, kom forløsningen i søndagens løb, hvor begge teamets kørere var i top-10.
 

Teamet havde skiftet englænderen Nick Tandy ud med den canadiske Red Bull kører, Robert Wickens, som aktuelt ligger på andenpladsen i F2-serien, og som kørte for teamet i det første race i Hockenheim i F3 Euro Series i april.

I fredagens træning var begge kørere godt med i top-15 det meste af tiden, men fortsat med over 1 sekund til de hurtigste. Til tidtagningen foretog man en del ændringer i bilerne, men det viste sig, at man ikke havde taget de rigtige beslutninger. Wickens og Johan endte på 19. og 23. plads i kvalifikationen, hvilket var en stor skuffelse både for kørerne og det hårdt arbejdende team.

I race 1 om lørdagen avancerede begge kørere sig på henholdsvis 14. og 17. pladser, men farten i bilen var langt fra den ønskede. Dæktrykket pga. den noget specielle asfalt på den franske bane var et af problemerne, man arbejdede med, og teamet stillede op til søndagens løb med krydsede fingre i håb om at man nu havde taget de rigtige beslutninger.


I fuld fart på Dijon-Prenois.
(Foto: JJRacing)

Og det havde man. Efter en del tumult i starten lå Kolles & Heinz Union kørerne på henholdsvis 10. og 11. pladsen, og efter en periode med safety-car fortsatte begge kørere med at avancere sig. Ved det ternede flag lå Wickens på 7. pladsen, og Johan Jokinen fulgte efter som nr. 9, 8 pladser op i forhold til placeringen på startgridden. Johan var stærkt kørende og indhentede de forankørende gennem hele racet med den bedste omgangstid 0,5 sek. fra den hurtigste omgang i racet. Gennemsnitshastigheden på banen var på over 190 km/h, hvilket gør Dijon-Prenois til den klart hurtigste bane i sæsonens løb.

”Det er klart en gevinst for både teamet og mig at have Robert med i udviklingsarbejdet. Endelig har jeg en teamkammerat, som jeg kan have gavn af. Vi arbejder godt sammen og har det samme mål,” fortæller Johan Jokinen. ”Jeg havde et godt race, lavede meget få fejl, og jeg føler at resultatet er velfortjent. Vi har arbejdet hårdt sæsonen igennem, og vi var meget tæt på at hente vores første points i serien, hvilket er vores mål i den sidste afdeling i Hockenheim.”


Der er mange ting man skal passe…
(Foto: JJRacing)

Afslutning af sæsonen i Hockenheim er 23.-25.10., og derefter venter der et hårdt arbejde med at få planerne for næste år på skinner.

JJRacing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Dijon
  • 11/10/09 - Dijon - Formel 3 Euro
  •