Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Donington - ja eller nej til Formel 1

Formel 1 
15/10/09 

Ejerne af Donington banen i England, har sagt ja til at afholde det engelske Formel 1 Grand Prix fra og med 2010. Men det kræver at banen skal ændres og et garantibeløb indbetales til FIA/FOM. Første deadline for indbetaling af beløbet er overskredet, så hvad nu?
 

Silverstone banen fik ikke forlænget sin aftale sidst der blev forhandlet kontrakt om afholdelse af det engelske Formel 1 Grand Prix. Derimod fik Donington banen til en dels overraskelse aftalen. Der blev dengang indgået aftaler om at banen skulle ændres på visse punkter, og at der skulle indbetales et garantibeløb, vel sagtens for at vise at ejernes intentioner holder stik.

Arbejdet med ændringerne på banen er så småt gået i gang, men der er lang, lang vej endnu. Til gengæld har banens ejere endnu ikke indbetalt det aftalte beløb ved fristens udløb. Bernie Ecclestone er allernådigst gået med til at forlænge fristen med 14 dage. Banens ejere påstår stadigt at de har finanseringen i orden, men ikke meget tyder på det på grund af den manglende betaling.

Hvis enden af det hele bliver at Donington ikke kan indbetale det kontraktlige beløb, så skal Bernie Ecclestone ud at finde en anden bane til det engelske Formel 1 Grand Prix. Og meget tyder på - og vel også mest logisk - at Silverstone endnu en gang får chancen, trods Bernie Ecclestones modvilje mod netop Silverstone. Men Bernie, se hvor mange tilskuere der kommer på Silverstone når der køres Formel 1. Silverstone banen skal dog hvis de efter 2010, nok ud at finde penge til at modernisere faciliteterne. Noget af Bernie Ecclestones kritik af banen omhandler blandt andet faciliteterne.

Dons

Læs mere om:
  • Donington Park
  • Silverstone
  •