Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Suzuki Swift Challenge

Nick Reimersø mester i Suzuki Swift Challenge

Swift Challenge 
13/10/09 

Det man hos Nick Reimersø og HP Racing havde håbet på hen over sæsonen, blev opfyldt i lørdags da sidste afdeling i Suzuki Swift Challenge blev kørt. Og det var først i det sidste heat at alting faldt på plads.
 

Forud for sidste afdeling i Suzuki Swift Challenge mesterskabet, var Nick Reimersø fra HP Racing placeret på andenpladsen, kun 9 points efter den førende Henrik Sørensen. Derfor var kravet at Nick Reimersø skulle vinde begge heats og helst med nogen andre konkurrenter imellem Henrik Sørensen og sig selv. Men der var lidt grus i maskineriet inden da.

Nick Reimersø var bedst placeret i alle kørsler pånær én. I træningen var han hurtigste kører, men mekanikerne måtte på arbejde inden tidtagningen, da en samling ved en bærearm knækkede. Noget som tidligere har drillet, men nu vidste man hvordan det hurtigt kunne laves. Også i tidtagningen var Nick Reimersø hurtigst.


Nick Reimersø på vej i tidtagningen
(Foto: Motorsporten.dk)

Så skulle der køres en superpole med de 6 hurtigste fra tidtagningen. Her blev Nick Reimersø nr. 2, og skulle dermed starte som nr. 2 i det første af to heats. De to heats skulle afvikles over en distance på 45 minutter plus en omgang. Desuden skulle kørerne have ét obligatorisk pitstop. Nick Reimersø gjorde dog det man i teamet havde håbet på, nemlig at vinde heatet. Den anden titelaspirant, Henrik Sørensen kom i mål som nr. 2 i dette første heat.


Starten på 1. heat
(Foto: Motorsporten.dk)

Og så blev der regnet i teamet. Hvis Nick Reimersø skulle vinde mesterskabet, skulle han vinde heatet og så måtte Henrik Sørensen ikke blive bedre end nr. 4. Nick Reimersø vandt heatet og havde dermed gjort det han skulle. Det er muligt at der var nerver der spillede Henrik Sørensen et puds. I hvert fald blev han idømt 2 strafbaner for påkørsel af anden deltager, og da dette gentog sig senere, blev Henrik Sørensen desværre bortdømt og dermed nul point på kontoen.


Nick Reimersø lykønskes af farmand Henrik Poulsen
(Foto: Motorsporten.dk)

Det var derfor en meget lettet og lykkelig Nick Reimersø der vandt mesterskabet. Det så svært ud i midten af sæsonen, da nogen tekniske defekter blandt andet satte Nick Reimersø noget tilbage i pointstillingen. Men med generelt stærkt kørsel, fik han hentet godt ind på Henrik Sørensen føring i den resterende del af sæsonen. Og så var hændelserne i det sidste heat vel egentligt heldigt. Det indrømmer Nick Reimersø da også efterfølgende.


Suzuki Swift Challenge mesteren 2009 - Nick Reimersø
(Foto: Motorsporten.dk)

Nu kan teamet med store rygklap til mekanikerne, holde en velfortjent vinterpause. Helt stille bliver det dog ikke. Der skal lægges planer for 2010 sæsonen, og hvad de munder ud i, er man slet ikke langt nok fremme endnu til at kunne kommentere. Men målet er nået for 2009 sæsonen, nemlig at vinde Suzuki Swift Challenge mesterskabet.

Dons

Læs mere om:
  • Henrik Sørensen
  • Nick Reimersø
  • HP Racing / Henrik Poulsen
  • Padborg Park
  • 10/10/09 - Padborg Park - Swift Challenge
  •