Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Ford Benelux-serien

Nils K. Vestergaard klar til forrygende FFB-finale

F1800
FFB 

09/10/09 

Udenlandsfynboen: Nils K. Vestergaard har i år sat sine kraftige dækaftryk på single seater-serien: Formula Ford Benelux (FFB). I samarbejde med oliefirmaet Gulf har Vestergaard Racing gennem hele racing-sæsonen 2009 været med helt i toppen af pointstillingen for den vesteuropæiske racing-serie.
 

- Inden finalen på den hollandske grand prix-bane: Zandvoort ligger jeg på en delt tredjeplads i FFB, oplyser Nils K. Vestergaard. - Desuden er der fornuftige muligheder for at hjemkøre FFB-sølvet, såfremt den nuværende toer: Jeron Mul får problemer. Alt i alt bliver det virkelig en tju bang-oplevelse, idet jeg kan slutte på alt fra en toer til en femmer i pointstillingen.


Nils K. Vestergaard har været i overhalingsbanen gennem hele 2009-sæsonen i Formula Ford Benelux.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Kendetegnende for 2009 har været en yderst intens kamp om placeringspointene i hvert eneste FFB-heat, supplerer teamchef Gert Vestergaard. - Hver løbsweekend byder på 2 FFB-heats, og det har været en svær opgave at score placeringspoints i dem begge. Der er blevet kæmpet indædt hvert eneste sekund på resultatlisten, hvilket har bevirket uhyre tæt kørsel og risiko for at mangle målflaget.


Nils K. Vestergaard er klar til en spændende FFB-finale på Zandvoort.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

FFB 2009-seriens ubestridte pointsluger har været hollænderen Ann Melroy Heemskerk, der blev kåret som mester inden finalen på Zandvoort.

- Med det specielle fornavn kan han naturligvis forveksles med hunkøn, fortsætter Nils K. Vestergaard. - Til daglig er Ann dog køreinstruktør på netop Zandvoort, og har derfor utallige omgange på den 4.300 m. lange rundbane, som i en tidligere hurtigere udformning desuden har været med Formel 1-serien. Han kender derfor næsten hvert eneste græsstrå og sandskorn i baneområdet, der er beliggende i klitterne ud til Nordsøen i det vestlige Holland.

- Nils er 15 placeringspoint fra andenpladsen i pointtabellen, forklarer Gert Vestergaard. - En heatsejr giver 20 placeringspoints. Desuden får kørerne et enkelt point for henholdsvis at starte som etter og køre hurtigste baneomgang i heatet. Der er altså 44 point i spil for hver eneste løbsweekend.

Som en ekstra krølle deltager Ann Melroy Heemskerk ved finale-weekenden i en søster-løbsserie: Dutch GT4, som er heftige sportsvogne.


Hvert eneste placeringspoint kommer til at tælle for udenlandsfynboen: Nils K. Vestergard i FFB-finalens afgørende 2 løbsheats.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi er i alt 8 kørere med mulighed for at slutte i FFB-slutstillingens top tre, konstaterer Nils K. Vestergaard. - Jeg føler mig dog yderst godt forberedt til slutspurten, selv om jeg i efterårssæsonens ikke har haft mulighed for at træne på den hollandske topbane. I øjeblikket er jeg således i fuld gang med en et års praktikperiode ved Formel 1-teamet: Force India, som i parentes bemærket har oplevet et stort gennembrud. Derfor får man som allerlavest i rangfølgen ikke bare lov til at holde fri i utide, specielt fordi vi er midt i højsæsonen for uviklingen af nye og afgørende detaljer.


Nils K. Vestergaard er godt forberedt til FFB-slutspurten.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Resultaterne i FFB-finalen bliver også afgørende for Racingteam Vestergård, hvorvidt Nils K. Vestergaard deltager i det uofficielle VM i Formel Ford på legendariske Brands Hatch i England.

Racingteam Vestergaard

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nils K. Vestergaard
  • Racingteam Vestergaard
  • Zandvoort
  •