Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Christian Bakkerud: Så nemt skulle det ikke gå

DTM 
10/10/09 

DTMDen næstsidste afdeling af DTM mesterskabet køres denne weekend på Dijon-Prenois banen. Allerede i den første træning viste Christian Bakkerud, at han virkeligt har fundet farten. Men der er ingen tvivl om at eftermiddagen kunne være gået bedre. En tur udenfor banen i den frie træning lørdag formiddag betød, at den unge dansker ikke kunne deltage i kvalifikationen.
 

Den franske bane var indhyllet i grå skyer, som bidrog med både regn og tørvejr. Ofte var Christians Audi med helt oppe i top fem. Men trods udflugten udenfor banen, så var Bakkerud yderst tilfreds.

”Bilen var perfekt!”, forklarer en stadig glad Bakkerud. ”Jeg var ofte med i top tolv, og sommetider helt oppe i top fem, under den frie træning. Det var en fornøjelse at køre bilen på banen, som er fantastisk med de hurtige sving, og niveauforskellene. Takket være den fugtige bane, så var jeg højere oppe end sædvanligt. Jeg var på slicks, så vi havde også farten i tørvejr. Meget opmuntrende.”

“Men så røg jeg sgu af banen! Jeg ramte en tot vådt græs, og væk var bilen. Dijon-Prenois banen giver ikke megen plads til fejltagelser. Og det ser ud til, at jeg kom til at bøje en del af monocoquen.”


(Foto: motioncompany)

”Det er ikke noget som teamet lige kan klare på to timer, så jeg matte undvære kvalifikationen. Men takket være mine mekanikere, så er vi klar til løbet i morgen, selvom jeg vil komme til at starte bagerst i feltet, fordi jeg ikke satte en tid i kvalifikationen.”

”Jeg er selvfølgelig skuffet, men jeg er stadig glad for vores fremskridt. Jeg er sikker på at vi kunne have kørt os i den anden del af kvalifikationen, omgangstiderne på en våd bane handler mere om kørerens evner end om selve bilen. Så vi havde farten til top tolv. Stadig en flot præstation i en 2007 bil.”

“Jeg pressede virkeligt bilen, så at ryge af er utroligt ærgerligt, Jeg kunne bide i rattet, men den slags ting sker. Jeg så for en gangs skyld frem til at kæmpe med 2008 bilerne, i stedet for det sædvanlige race med mine teamkammerater.”

“Sådan er racing, og jeg er stadig meget fortrøstningsfuld forud for løbet i morgen. Vent og se, måske kommer vi til at overraske!”


(Foto: motioncompany)

DTM kan følges live på den officielle tyske TV kanal ARD. Alternativt sendes der live med dansk kommentering ved Lars-Christian Brask og Peter Nygaard på Canal+ Sport 2.

Tidsplanen for weekendens DTM løb ser ud som følger:

Søndag den 11. oktober:
09:35 – 10:05 Warm up
13:20 – 13:30 Opvarmningsomgange
13:30 – 13:45 Start grid show
14:03 Start
15:11 Mål
15:20 Podie ceremoni
15:40 – 16:05 International presse konference

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Dijon
  • 11/10/09 - Dijon - DTM
  •