Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Årets langdistancemestre fundet på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

10/10/09 

DEC - Danish Endurance ChampionshipI tre af fire divisioner lå mestrene først fast efter lørdagens løb i Sønderjylland
Kun i en af de fire divisioner i Danish Endurance Championship var der på forhånd blevet sat navn på vinderholdet inden lørdagens Finaleløb på Padborg Park. Men i flere klasser blev spændingen om udfaldet bevaret helt til de afsluttende omgange i lørdagens femte og sidste afdeling.
 

Det gjaldt ikke mindst mesterskabskampen i divison 2, der er den største klasse. Her havde Poulsen Racings René Andreassen og Kurt Poulsen, begge Ringe, en føring på blot to points til Tegllund Racings Kurt Thiim, Luxembourg, Per Johansen, Vejle, og Tom Pedersen, Christiansfeld. Men det lykkedes sidstnævnte trio at tage ikke blot mesterskabet i divisionen, men også pokalen for længste distance i år foruden generalsejren i Finaleløbet!

Lige præcis generalsejren var der flere bejlere til lørdag eftermiddag på Padborg Park. Brødrene Michael og Claus Klostermann, henholdsvis Gørløse og Solrød Strand, lagde sig i front i den indledende fase af løbet, hvor også Jens Møller, Ikast, og Peter Rasmussen, Søllinge, var med fremme. Faktisk i en sådan grad, at begge mandskaber på et tidspunkt havde fået fortrængt Tom Pedersen & co. til en generel tredjeplads. Men det lykkedes Tegllund Racing under det fire timer lange løb at passere begge hold og tage den generelle sejr – også selv om dagen var præget af let regn.


Klostermann-brødrene kæmpede i front mod Tegllund Racing - som vandt løbet og tog titlen i division 2.
(Foto: Morten Alstrup)

”Jeg var selvfølgelig lidt skeptisk, da jeg skulle ud at køre, hvor det regnede mest i løbet, for jeg har aldrig kørt et løb i regnvejr, og at køre på slicks i regnvejr er en udfordring – også større end forventet,” fortæller Per Johansen, der dog kunne aflevere bilen på en solid position, så Kurt Thiim kunne køre den først over målstregen til mesterskabet i division 2, hvor man i løbet sluttede to pladser foran Poulsen Racing, hvor René Andreassen og Kurt Poulsen derfor måtte tage til takke med andenpladsen.

Den fynske duo kunne dog glæde sig over at blive noteret som samlet vinder i den såkaldte Clio-division, hvor de endte med at henvise tredjemanden på deres bil, Henrik Larsen, Gudbjerg, til andenpladsen i det samlede stilling. Men det generede ikke den tidligere topkører.

”Det var dagens vilkår, men vi har lært meget af det,” siger Henrik Larsen. ”Jeg synes, at vi har vundet det, vi skulle vinde. At vi så har været oppe i det helt store selskab, er imponerende med en standard-Clio. René og Kurt har fundet noget, der ligner tre sekunder i forhold til sidste år, og de kører ikke på andre og kører heller ikke af, og det er væsentligt i langdistanceracing, så jeg synes, at de vokser med opgaven og gør det bedre og bedre for hver gang.”


Poulsen Racings Kurt Poulsen og René Andreassen sikrede sig den samlede sejr i Clio-division, mens deres teamkammerat Henrik Larsen blev nummer to.
(Foto: Morten Alstrup)

I division 1 for de mindste biler op til 1600 cm3 var der også spænding om udfaldet til det sidste. På Padborg Park vandt Jørgen Hansen, Skærbæk, Jesper Holden, Rødding, og Michael Jacobsen, Åbenrå, deres tredje klassesejr i træk, men det var ikke nok til at komme på førstepladsen i pointregnskabet. Det plads har hele sæsonen tilhørt Bjørn Larsen, Greve, og Werner Wounlund, Ishøj, som med en andenplads sikrede mandskabets første mesterskab i fjerde forsøg. Men det holdt hårdt.


WW Racing har været med i Danish Endurance Championship siden seriens start i 2006, men først i år sikrede Werner Wounlund og Bjørn Larsen sig et mesterskab i division 1.
(Foto: Morten Alstrup)

”Jeg gav plads for en konkurrent i Big Mag Corner, men han havde alligevel for meget fart på, så han gik lige ind i siden på mig og kunne ikke stoppe, så mit baghjul blev skævt,” forklarer Werner Wounlund. ”Baghjulet blev meget uroligt, men det lykkedes alligevel at komme i mål, og det var dejligt. Spændingen har været intens i de sidste par uger, og det er super lækkert, at det er gået sådan.”

I division 3 var Brian Mikkelsen, Vejle, Johnny Andersen, Horsens, og Roy Edland, Norge, sikre på mesterskabet. Og godt for det. For under træningen gik motoren i deres Alfa Romeo op i røg, så de ikke kom til start i denne division, men i stedet fandt en anden bil, som de deltog med i division 1. Division 3 blev denne gang vundet af Michael og Claus Klostermann, mens dagens andenplads til Benny Andersen, Åbenrå, Freddy Pedersen og Klaus Q. Lausen, Kruså, sikrede dem samtidig andenpladsen i den samlede stilling.

Resultatet af femte afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park

Pl. Kører Mærke / Division Omg.
1 Per Johansen Renault Clio III 194
Tom Pedersen Nummer 1 i division 2
Kurt Thiim
2 Michael Klostermann BMW 325i E46 192
Claus Klostermann Nummer 1 i division 3
3 Peter Rasmussen Renault Clio II 192
Jens Møller Nummer 2 i division 2
4 Kurt Poulsen Renault Clio III 186
René Andreassen Nummer 3 i division 2
Henrik Larsen
5 Martin Clausen Renault Clio II 186
Ulrik Larsen Nummer 4 i division 2
6 Klaus Ellmies Renault Clio II 185
Ole Christophersen Nummer 5 i division 2
Finn Nielsen
7 Jens Bang Mølgaard Renault Clio III 185
Christian Gjerløv Nummer 6 i division 2
Jens Erik Mølgaard
8 Roland Poulsen Renault Clio III 184
Kristian Poulsen Nummer 7 i division 2
Kristian Katballe
9 Ole Klitgaard Renault Clio III 184
Kent Bernsdorff Nummer 8 i division 2
Martin Frederiksen
10 Jan Seerup Renault Clio III 184
Michael Christensen Nummer 9 i division 2
Thomas Dyberg
13 Jørgen Hansen Suzuki Swift 182
Michael Jacobsen Nummer 1 i division 1
Jesper Holden

Slutstillingen i Danish Endurance Championships divisioner:

Division 1 (0-1600 cm3):

Pl. Kører Mærke / Division Point
1. Werner Wounlund Citroën Saxo 135
Bjørn Larsen
2. Michael Jacobsen Suzuki Swift 133
Jesper Holden
3. Jørgen Hansen Suzuki Swift 115

Division 2 (1601-2000 cm3):

Pl. Kører Mærke / Division Point
1. Per Johansen Renault Clio III 123
Tom Pedersen
Kurt Thiim
2. Kurt Poulsen Renault Clio III 117
René Andreassen
3. Henrik Larsen Renault Clio III 97

Division 3 (over 2000 cm3):

Pl. Kører Mærke / Division Point
1. Brian Mikkelsen Alfa Romeo 147 80
Johnny Andersen 80
Roy Edland 80
2. Benny Andersen Chevrolet Corvette Z06 45
Klaus Q. Lausen 45
Freddy Pedersen 45
3. Tommy Schröter Porsche 996 30
Casper Kirk Johansen Porsche 996 30
Jan Heiselberg Ferrari 360 30
Thomas Vestergaard Ferrari 360 30
Jacob Tackmann Thomsen Porsche 997 30
Vitus Eckert Porsche 997 30
Michael Klostermann BMW 325i E46 30
Claus Klostermann BMW 325i E46 30

Clio-division:

Pl. Kører Mærke / Division Point
1. Kurt Poulsen Renault Clio III 142
René Andreassen Renault Clio III 142
2. Henrik Larsen Renault Clio III 120
3. Lars Bo Hansen Renault Clio III 105
Christian Jacobsen Renault Clio III 105
Knud Bæklev Renault Clio III 105

Danish Endurance Championship
v/Driftsforeningen Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  •