Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Tegllund Racing tog titlen med årets tredje sejr

Danish Endurance
Championship 

13/10/09 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTegllund Racing kunne lørdag eftermiddag afslutte sin debutsæson i dansk motorsport. Og hvilken debutsæson. Teamets tre chauffører kørte den tredje sejr hjem af fem mulige i den hårdeste division i Danish Endurance Championship. Men ikke nok med det. Kurt Thiim, Tom Pedersen og Per Johansen vandt også mesterskabet i divisionen, ligesom de sluttede sæsonen af med at vinde den prestigefyldte distancepokal – det trofæ, der tildeles det mandskab, som har kørt flest kilometer i løbet af sæsonen!
 

”Det er bare dejligt,” jublede Per Johansen i minutterne efter, at titlen var i hus på Padborg Park.
”Vi startede sæsonen med en sejr, men vi har også haft vores udfordringer igennem året. Kurt har været uheldig at køre af. Vi har også haft nogle tekniske udfordringer, men dem har vi fået løst, og vi har trænet meget og vi har kæmpet hele sæsonen igennem, og det har så betydet, at det hele er lykkedes i en højere enhed i dag.”


Tegllund Racing kæmpede i den indledende fase mod Team VHA Trim (gul bil).
(Foto: Tegllund Racing)

Tegllund Racing sluttede sæsonen af med maner. Atter blev holdet ikke bare udfordret af de sædvanlige konkurrenter fra deres division 2, men sidste års mestre fra division 3 – Klostermann Racing – stillede også til start. Og fik stryg af Tegllund Racing.

”Dagen i dag var afgørende for, hvad vi kunne nå, men det flaskede sig rimeligt, da Tom kørte i starten og det så lykkedes rimeligt godt,” forklarer Per Johansen, der for første gang i karrieren skulle køre race i regnvejr. ”Man er altid skeptisk i sådan en situation. Der var nogen, som røg forbi mig, men jeg fik hele tiden nogle gode meldinger fra pitten, og da der så blev kørt et spor op, lå Klostermann-folkene og jeg og kæmpede om at være hurtigst og næsthurtigst. Så var det ikke helt skævt…!”


Tegllund Racing klarede sig igennem løbets midterfase med let regn.
(Foto: Tegllund Racing)

”Vi havde forberedt nogle bløde slicksdæk, som var skåret op, og det var nok den kombination, som passede bedst,” fortæller Kurt Thiim om den kritiske situation midt i løbet, hvor der pludselig kom så meget regn, at det ikke var muligt at fortsætter med slick-dæk på bilen fra Tegllund Racing.

”Det var ikke den hurtigste kombinationen,” tilstår Kurt Thiim, ”men over den del af løbet var det nok det bedste, for vi skulle ikke ind og skifte dæk flere gange. Var der kommet mere regn, kunne vi være blevet ude, og det var det, vi gik efter. Da det hele så viste sig i vores favør, fik jeg bare hele tiden besked på, hvad forspringet var, og det var perfekt.”

Kurt Thiim fik for første gang i år opgaven med at køre bilen i mål. I stedet var det Tom Pedersen, som sad bag rattet i den første tredjedel af løbet.


Tredje sejr - længste distance i år - mesterskabet i division 2 - det er status for Tegllund Racing.
(Foto: Tegllund Racing)

”Jeg fik bare at vide, at jeg skulle køre først ud, og så gjorde jeg det,” forklarer Tom Pedersen. ”I mit stint havde jeg nogle hårde kampe med Jens Møller, og det var rigtig sjovt.”

”Vi havde ingen problemer med bilen eller noget som helst, og det var dejligt at vinde mesterskabet og specielt at kunne hjælpe Per med det. Han har ofret meget tid og økonomi på det, så det har været en god afslutning på året.”


Tom Pedersen (tv), Per Johansen samt Kurt Thiim (th) tog sig af alt det store sølvtøj ved præmieringen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Udover sin tredje sejr i division 2 i år – som også var den anden generalsejr i år – kunne Tegllund Racings kørertrio efter løbet også hæve pokalen for største distance i år op. Den vandt teamet med et forspring på mindre end 12 kilometer.

Tegllund Racing


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Per Johansen
  • Tom Pedersen
  • Tegllund Racing
  • Padborg Park
  •      ASETEK SIMSPORTS