Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Sort dag for Kristensen

DTM 
12/10/09 

DTMDTM-løbet i Dijon endte i mere end én forstand sort for Tom Kristensen. Den danske racerstjerne lå kort før slutningen på en tredjeplads, da hans venstre bagdæk eksploderede og sendte ham ud af pointene. På vej ind i pitten skød han en genvej for ikke at ligge i vejen for konkurrenterne, og det takserede løbsledelsen til sort flag og dermed udelukkelse.
 

”Det sorte flag kommer noget bag på mig, men er til at leve med, for på det aktuelle tidspunkt var mit løb reelt slut. Dækproblemet kostede mig en podieplads, og det ærgrer mig, at hele Audi-teamet skulle få så mange problemer med gummiet,” siger Tom Kristensen.

Mens danskerens uheld trods alt ikke kostede ham en samlet topplacering, gik det værre ud over teamkollegaen Mattias Ekström. Svenskeren blev få omgange efter Kristensens uheld ramt af samme problem med venstre bagdæk, og på det tidspunkt førte svenskeren løbet i Dijon.
Nu røg også Ekström ud af pointene, og dermed mistede han en gylden mulighed for at sikre sig sin tredje titel i finalen på Hockenheim om to uger.

I stedet overtog Mercedes-føreren Gary Paffett sejren, og med de ti point er han nu den eneste potentielle trussel imod den forsvarende mester Timo Scheider.
Scheider, der var startet helt nede fra en placering som nummer 16, blev som så mange andre Audi-kørere ramt af en dækeksplosion, men for ham skete det til alt held på vej ind til et pitstop, hvor han alligevel skulle have skiftet dæk.
Tyskeren profiterede herpå af de andre Audi-køreres uheld og sikrede sig to point, der giver ham et forspring på syv før finalen.

Tom Kristensen startede fra en position som nummer tre, men kæmpede sig allerede på første omgang op på andenpladsen efter Mercedes-køreren Bruno Spengler.
Danskeren var hurtigere, men kunne trods mange angreb ikke komme forbi canadieren på den snævre bane.
Da pitten blev åbnet til første obligatoriske skift, valgte Audi at prioritere Ekström og Scheider, der lå bedst til i mesterskabet, men på grund af radioproblemer blev Scheider ude. Tom K blev derfor fanget to omgange ude på banen med nedslidte dæk, og det sendte ham ned på en femteplads efter sit pitstop.


(Foto: Audi Motorsport)

Senere formåede Kristensen, der i parentes var weekendens hurtigste mand i både den frie træning og opvarmningen, at kæmpe sig op på tredjepladsen, men så gik alt i sort.

”Det havde været rart at komme på podiet i mit næstsidste løb i DTM, men sådan skulle det ikke gå. Jeg blev løbende orienteret om de andre Audi-køreres dækproblemer på den meget hurtige Dijon-bane, så faktisk gjorde jeg alt for at skåne dækkene, men altså ikke nok. Nu må jeg håbe på en værdig afslutning i finalen på Hockenheim,” siger Tom Kristensen.

Resultat af DTM-løbet på Dijon:
1: Gary Paffett, Mercedes
2: Paul di Resta, Mercedes
3: Bruno Spengler, Mercedes
4: Jamie Green, Mercedes
5: Ralf Schumacher, Mercedes
6: Timo Scheider, Audi
7: Martin Tomczyk, Audi
8: Mathias Lauda, Mercedes

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Dijon
  • 11/10/09 - Dijon - DTM
  •