Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Årets sidste asfaltbanemestre kåret

Yokohama
1600 Challenge 

12/10/09 
Yokohama

Fem kørere blev hædret på årets sidste løbsdag på Padborg Park i Sønderjylland
Efter at man lørdag havde kørt sæsonens sidste langdistanceløb gjaldt det søndag de sidste kampe i tre mesterskabsserier på Padborg Park, hvor den endelige fordeling af medaljerne først fandt sted i de sidste løb.
Det gjaldt ikke mindst i 1600 Challenge-klassen. Her havde John Gammelgaard, Auning, scoret så mange sejre og samlet så mange points sammen, at han på forhånd var mester i klassen.
 

Djurslændingen stillede dog alligevel op, og selv om han kørte med de maksimale 100 kg succesballast i bilen, forhindrede det ham ikke i at gøre rent bord. Han var hurtigst i tidtagningen. Vandt det første heat suverænt, og i det andet kørte han sig fra ottende- til førstepladsen.


John Gammelgaard blev på Padborg Park kåret som mester i 1600 Challenge.
(Foto: Morten Alstrup)

Derimod blev sølv- og bronzemedaljerne først fordelt på dagen. Her var flere kørere med i kampen – så længe det varede. Inden Finaleløbet indtog Bernth Stott Jørgensen, Frederikssund, andenpladsen, men et teknisk problem gjorde, at han ikke kom til start og derfor endte han helt udenfor medaljerækken. Morten Pedersen, Jægerpris, havde ligeledes mulighed for en medalje, men da han måtte udgå af første løb, var hans chancer tabt på gulvet.

I stedet blev det Kenneth Thomsen, Middelfart, der med to stabile top 8-resultater sikrede sig tilstrækkeligt med points til at kunne avancere fra tredje- til andenpladsen, mens Michael Scharstein, Hillerød, gjorde et endnu større hop, da han takket være en fjerde- og en femteplads gik frem og sikrede sig bronzen.


I den nye Legends Cup-klasse blev Lars Lindholst den første mester.
(Foto: Morten Alstrup)

I Legends Cup-klassen blev medaljerne fordelt i det andet af søndagens tre løb. Her vandt Lars Lindholst, Kolding, foran Ronnie Bodekær, Lystrup, og netop dette resultat betød, at de hver især var sikre på henholdsvis guldet og sølvet inden sidste løb. Hvilket skulle vise sig at være godt for dem, da de begge måtte udgå med tekniske problemer.
Dagens store triumfator blev dog Michael Christensen, Varde, som vandt første og tredje løb i sin Legends Cup-debut.


Lars Kristensen sikrede sig den ene af tre titler i Youngtimer Cuppen.
(Foto: Morten Alstrup)

I Youngtimer-klassen blev man i begge heats vidne til en række drabelige dyster mellem Anders Tage Jensen, Randerup, og Thomas Nielsen, Padborg, og det endte med, at sidstnævnte kunne sikre sig mesterskabet i klasse 2. Titlen i klasse 1 kørte Lars Kristensen, Kruså, hjem takket være bl.a. en generalsejr i det afsluttende løb, mens Per Jensen, Padborg, vandt klasse 3.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • John Gammelgaard
 • Michael Christensen
 • Padborg Park
 • 11/10/09 - Padborg Park - Classic Car Cup
 • 11/10/09 - Padborg Park - Legends Cars
 • 11/10/09 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS