Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Hill Climb

1. og 2. pladser til CastrolShop Team Vantage

Hill Climb 
10/10/09 

- i vådt Hill Climb Fyn
I silende regn vandt Roar Eriksen fra Castrol Shop Team Vantage 1965 klassen på Hill Climb Fyn, og fik dermed sin første Hill Climb sejr. Samtidig fik teamets Ib Rasmussen en flot andenplads i 1961 klassen og slog langt kraftigere biler undervejs.
 

Det var silende regn og blæst, der mødte deltagerne i det HMS arrangerede Hill Climb Fyn i lørdags. Læg hertil at ruten med 3,9 km var 3 gange så lang som Hill Climb’erne er vant til. Det gav problemer med at huske svingenes forløb og førte til en del dramatiske episoder på de kringlede, glatte veje. Med en enkelt undtagelse kunne skaderne på bilerne dog holdes på et overkommeligt niveau.

I sit fjerde Hill Climb fik Roar Eriksen sin første klassesejr med den grønne Castrol MGB og dermed den første Hillclimb sejr for CastrolShop Team Vantage. Med klart hurtigste tider i 1. og 2. tidskørsel betød en kikset chikane i sidste gennemkørsel mindre – da var sejren allerede i hus.

- Jeg havde egentlig besluttet at køre fornuftigt, da bilen skal køre på Knutstorp næste weekend. Alligevel lykkedes det mig at teste en 15-20 meter af rabatten i første gennemkørsel. Herefter fandt bilen og jeg en god balance med relativt godt greb i de regnvåde sving – lige bortset fra et enkelt venstresving på en bakketop, hvor det føltes som om bilen sprang en meter til højre, fortæller Roar Eriksen.


Roar Eriksen fik sin første Hill Climb sejr i Castrol MGB’en i Hill Climb Fyn.
(Foto: Castrol Team Vantage)

Ib Rasmussen hentede samtidig en meget flot andenplads til Castrol Team Vantage i 1961 klassen. Med kun 63 hk og tromlebremser i sin Jowett Jupiter fra 1953 har Ib det normalt meget svært med langt nyere, kraftigere og bedre bremsende konkurrenter i klassen. Men i regnvejret betød den mindre og en storsmilende Ib kørte fra både Jaguar XK140 og Austin Healey 3000 på vej mod andenpladsen.


Ib Rasmussen og Castrol Jowett Jupiter efter en fortjent 2. plads i et regnvådt Hillclimb Fyn.
(Foto: Castrol Team Vantage)

- Det var rigtigt sjovt. Jeg var selv lidt overrasket over 2. hurtigste tid i første tidskørsel, så jeg gav den lidt ekstra i de næste to og kunne fortsætte med at forbedre tiderne. Det var rigtigt rart at kunne give min Jupiter en ny podieplads. Præcis denne bil har kørt mere end 700 løb siden 1962 – både rally, baneløb og Hill Climb – først med Mike Smailes i England og siden 2005 har jeg kørt den, fortæller Ib Rasmussen.

- Som leverandør af racingolier til alle hjørner af dansk motorsport på 2 og 4 hjul er det naturligt for os at være med, hvor det sker. Så kan vi møde nye og gamle kunder – mange af dem har allerede racingaftaler med gode rabatter på www.CastrolShop.dk. Vi har været med i Hill Climb det meste af sæsonen, MGB’en har fået sin banedebut hvor også Ib Rasmussen er med i sin Formel Opel Lotus – og en Ford Escort RS 2000 er under opbygning til Rallye Monte Carlo Historique, hvor den skal køres af Henning Hjorth og Roar Eriksen.

Castrol Team Vantage

 Er din virksomhed klar til robotter?