Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Kasper Jensen sikrede sig sin anden bronzemedalje

DTC Cup 
08/10/09 

- for JM Racing
Resultatmæssigt blev weekendens DM-Finale et af de bedste for JM Racing i årets Danish Touringcar Championship. Jens Ole Mathiesen (Grindsted) kørte sit bedste løbsresultat hjem, mens Kasper Jensen (Aalborg) lige akkurat sikrede sig sin anden bronzemedalje i træk i privatcuppen.
 

”Det var på fintælling, at jeg fik den,” forklarede nordjyden. ”Sidste år tog jeg tredjepladsen med et points forspring, og i år tog jeg den med nul points forspring, men ved at have flest andenpladser, så det kan i hvert fald ikke blive ret meget mere tæt.”


Kasper Jensen sikrede sig sin anden bronzemedalje for JM Racing.
(Foto: JM Racing)

”Det har været en af mine bedste weekender i år, og finalen var et eksempel på, at vi satsede på tredjepladsen og forsøgte at køre den hjem. At det skulle blive så spændende, var ikke helt meningen, men det lykkedes. Jeg er glad for min tredjeplads, men jeg vil også gerne ønske Michel Nykjær og Per Poulsen tillykke med deres mesterskaber.”

For Kasper Jensen var strategien meget den samme som i tidligere løb i år, hvor han har satset på at placere sig rigtigt i det første løb, så han kunne være med fremme i det andet, hvor de otte bedste starter i omvendt rækkefølge.

”Jeg fik nogenlunde det ud af tidtagningen, jeg kunne få, og jeg synes, at jeg kørte det, jeg selv vil betragte som et snusfornuftigt løb i vores første heat for at se, om jeg kunne tage førstepladsen til andet heat,” fortæller Kasper Jensen, der netop endte med at skulle starte på pole position til dette heat.

”Jeg kom godt fra start i andet heat, og da der skete en del tumult bag mig, fik jeg trukket lidt fra Per Poulsen. Vi havde satset på et sæt gamle dæk til andet heat, da vi havde en teori om, at det var det bedste, når asfalten var optørrende. Men den var knastør, så dækkene døde lidt til slut i heatet, men jeg kørte en fornuftig tredjeplads hjem i andet heat.”

Netop dette heat endte i øvrigt med at give årets hidtil bedste resultat til JM Racings anden repræsentant, da Jens Ole Mathiesen her kom i mål på ottendepladsen med tre konkurrenter bag sig.

”Det var en kanonoplevelse at være med deroppe,” siger Jens Ole Mathiesen. ”Vi har lært meget af at være med og er blevet hurtigere og hurtigere. Bilen kørte rigtig godt, og jeg lå og pressede Hans Hartmann, indtil min bil gik i stykker.”

”Desværre kørte John Hansen ind i mig flere gange. Jeg kørte decideret fra ham i starten og han brugte mig som stopklods til at få stoppet. Senere fik jeg et puf i bagenden og blev sendt ud af kurs, så min bil ramte et af lastbildæk, som var sat op i et sving. Fra fjerde omgang og resten af løbet kørte jeg med en brækket bærearm, men bagefter kunne jeg ikke forstå, at jeg kunne gennemføre, for vi kunne ikke få bilen klar til finalen.”


Hele JM Racing samlet ved DM-Finalen.
(Foto: JM Racing)

Trods ottendepladsen fik andet heat også en uheldig afslutning, da Jens Ole Mathiesen og Kim Morgan kom for tæt på hinanden. ”Jeg prøvede at dreje, men vores fælge hægtede os sammen, så jeg ikke kunne slippe ham,” siger Jens Ole Mathiesen. ”Men jeg er da stolt over, at vi nåede det, vi skulle. Jeg fik min bedste placering nogensinde i DTC, og Kasper holdt sin tredjeplads, om ikke med mindst mulig margen.”

JM Racing

Læs mere om:
  • Jens Ole Mathiesen
  • Kasper Juul Jensen
  • JM Racing
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •