Danish Endurance
Championship

08/10/09

DEC - Danish Endurance ChampionshipDenne lørdag køres sæsonfinalen i Danish Endurance Championship 2009 på Padborg Park.
Efter 3. pladser ved alle de 4 foregående løb i denne sæson, og en øjeblikkelig 3. plads i mesterskabet, skal Jens Jensen og Team Low Budget forsøge at holde, eller om muligt forbedre placeringen.

Ved seneste løb for 3 uger siden, havde teamet store problemer med Citroen AX nummer 103, som ville overbremse på baghjulene. Under selve løbet, nåede teamet dog ikke at finde problemet, hvilket resulterede i omgangstider som lå flere sekunder efter det, som normalt er muligt, at køre i bilen. Bilen har altid været meget løs i bagenden, men dette var meget mere ekstremt på Padborg, efter at have kørt perfekt i det foregående løb på Ring Djursland.

Efterfølgende blev det analyseret frem til, at en anden type bremseklodser samt en anden type dæk, end dem som bilen har kørt på hidtil igennem sæsonen, havde gjort udslaget for de dårlige tider.

Derfor har teamet valgt at parkere bilen, som ellers er blevet brugt til de første 4 løb, og stiller istedet op i en Peugeot 106 GTI. Jens har tidligere på sæsonen deltaget med bilen i 1600 Challenge på Ring Djursland, og konstaterede at denne umildbart var nemmere kørt, end AX'eren har været gennem hele sæsonen.

(Foto: Jensenracing)

Som overskiften antyder, er der mange muligheder, for den endelige placering i mesterskabet. Dog er det kun Jens Jensen. der har muligheder for en topplacering i mesterskabet, da Steffen Larsen ikke har kørt hele sæsonen i bilen. Der er muligheder for alt fra 1. plads til 5. plads i den samlede stilling. Realistisk set, er der dog størst chance for 3. eller 4. pladsen, da andet kræver uheld enten for teamet eller nogen af konkurrenterne. Men intet er jo som bekendt umuligt i motorsport, og slet ikke over 4 timer.

Denne gang køres løbet, for første gang i 2009, i fulde 4 timer. Så der bliver rigeligt med køretid til de 2 kørere fra Team Low Budget, inden at bilen stilles i garagen for sæsonen 2009.

Der bliver rig mulighed for tilskuere, for at se race. Der er nemlig fri entre hele weekenden - både til DEC samt til alle de andre klasser som kører denne weekend.

Derudover bliver der for første gang i DEC historien, tv-dækning af løbet, hvor der bliver lavet ca 30 minutters highlights program. Dette bliver bl.a. sendt på TV2 Sport et par uger efter weekenden.

Så der skulle være rig mulighed for at følge løbet denne weekend. Kom forbi og kig på banen - så kan i se, hvad i er gået glip af hele sæsonen :)