Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Mikkel Mac: Pokal men stadig ikke tilfreds!

Formel Ford - DK 
09/10/09 

Den 16 årige Formel Ford kører, Mikkel Mac, så frem til DM Finaleløbet på FDM Jyllandsringen i weekenden. Mesterskabskampen stod mellem Fluid Motorsport teamkammeraten Dennis Lind og Jesper K. Egebart, da Mikkel tidligere på sæsonen har kørt i den europæiske Formel BMW serie.
 

Mens de to finalister koncentrerede sig om titelkampen, var planen at Mac i stedet skulle prøve at satse alt og tage sejren. Samtidig gav et voldsomt regnvejr Formel Ford sæsonfinalen dramatik, og gav tilskuere og konkurrenter en opvisning i den unge Fluid Motorsport kørers store talent i det våde føre.


(Foto: Gripping Media)

”I tidtagningen lørdag var Jesper for hurtig, men jeg er ret tilfreds med at jeg kvalificerede mig ind på en tredjeplads lige efter Dennis. Det var første gang, at jeg overhovedet kvalificerer en Formel Ford i regnvejr.”

”Den eneste gang jeg tidligere har kørt tidtagning i regnvejr, var i en Formel BMW med vinger. Men det var hurtigt nok til at følge min rutinerede teamkammerat til dørs, med bare en tiendedel sekunds afstand!”

Sæsonfinalens første løb skulle gennemføres i regnvejr. Trods endnu et besøg på podiet, en forrygende opkørsel gennem feltet og endnu en pokal, blev dagens første heat ikke det som den unge ambitiøse kører havde håbet.

”Jeg startede fra trediepladsen i yderbanen. Desværre så spinner jeg. Og det betyder at jeg bliver så irriteret på mig selv over at begå den fejl, at jeg kører mig op gennem feltet og slutter faktisk på den tredjeplads jeg startede på.”


(Foto: Gripping Media)

Søndagens andet løbsheat startede godt, men sluttede ikke lige som Mikkel Mac havde planlagt. Erfaringen i Fluid Motorsport med regnvejrs opsætning er begrænset, men teamet formår at finde en fornuftig opsætning som den tidligere Formel BMW kører kan bruge.

”Jeg startede fra trediepladsen, dog havde jeg svært ved at få bilen til at virke. Men efter nogle omgange, så begyndte den at fungere og jeg ligger bag Tanner men så startede det med at regne. Jeg kørte på slicks, og da jeg rammer kerben så blokerer baghjulet, og så kører bilen bare ligeud i sandet. Jeg havner på femtepladsen. Det var bestemt ikke lige det jeg havde forventet, men heldigvis hjælper det min teamkammerat, så han ender som mester.”


(Foto: Gripping Media)

Den 16 årige Formel Ford kører har allerede draget en masse erfaringer af de få løb han har kørt i klassen. Trods kun 5 løbsweekender, har Mikkel været på podiet efter de fleste løb. Og det beviser igen, at hans erfaringer fra Formel BMW har hjulpet ham til den rette skarphed og erfaring.

”Det var bestemt ikke sådan, jeg havde forventet at weekenden skulle gå. Men jeg har lært rigtigt meget, og ofte skal man begå fejl for at drage erfaringer. Nu skal jeg til at se frem mod 2010, og vi er i fuld gang med at planlægge den kommende sæson.”

Aslak Vind
Press Officer
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Fluid Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •