Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Race for sjov på Jyllandsringen

207 Spider Cup
DK 

08/10/09 

207 Spider CupFormel-3 køreren Johan Jokinen fik generøst tilbudt af Team Go-Go Vitesse at køre i Peugeot Spider Cup i sidste weekend på Jyllandsringen, og takkede ja til tilbuddet.
Målet var at gøre en god figur i løbet, undgå skader på bilen og ellers bare race for sjov.
 


Johan Jokinen
(Foto: JJRacing)

Johan havde aldrig siddet i en Peugeot Spider før, og han nåede præcis 8 omgange i bilen før tidtagningen. Peugeot Spider Cup er ellers i år blevet totalt domineret af den tidligere Champ Car kører Ronnie Bremer.

I tidtagningen på den våde bane havnede Johan på 2. pladsen 0,474 sekunder efter Bremer, hvilket i sig selv var en overraskelse for Johan.

”Jeg vil takke Team Go-Go Vitesse for at give mig denne mulighed for at køre racet. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dem, og jeg håber ikke, at det bliver sidste gang jeg får lov at substituere for dem. Jeg havde nok ventet en noget vanskeligere tidtagning, da jeg intet kendte til bilen. Det eneste problem lå i at jeg havde nogle gearproblemer der betød jeg måtte lette på speederen i de lave gear når jeg skiftede op. At jeg skiftevis var på første og anden plads i tidtagningen, og kun var knap et halvt sekund fra Ronnie i slutningen var derfor også noget over mine forventninger”, siger Johan Jokinen.


Johan Jokinen fandt sig hurtigt tilrette i Team Go-Go Vitesse's racer.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det første race var præget af kaos pga. styrtende regn, og der blev kun kørt reelt race tre omgange, resten foregik bag en safety-car. Johan spandt af banen i første omgang, men kom tilbage igen et godt stykke bag resten af feltet.
Før safety-car kom på banen havde Johan kørt sig op på en 5. plads, og kørt løbets hurtigste omgang på over 2 sekunder til den næstbedste tid. Derefter blev det ren paradekørsel i silende regn bag safety-car.

”Jeg har sjældent deltaget i et så kaotisk løb, og spørgsmålet er, om man ikke skulle have aflyst eller udskudt løbet. Der var ren akvaplaning over hele banen, og kørsel under de forhold er ikke forsvarligt i mine øjne”, fortæller Johan.

Søndagens løb – igen på våd bane - startede Johan fra 5. pladsen, men lå på 2. pladsen, før første omgang var omme. Derefter indhentede Johan Ronnie Bremer, men længere kunne han ikke komme under de forhold. Johan sluttede løbet på andenpladsen 0,7 sekunder efter Ronnie Bremer, der dermed kunne tage sin 14. sejr i årets Peugeot Spider Cup mesterskab.


Johan Jokinen (tv) sluttede på 2. pladsen i det andet løb, som blev vundet af Ronnie Bremer med Sørens Mosebo (th) på 3. pladsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

”Så snart jeg var bag Ronnie blev det vanskeligt at komme helt tæt nok til at indlede nogle overhalinger. Det var ikke meningen at jeg skulle lave noget hasarderet og risikere skader, så jeg holdt mig bare i elastik og ventede på at Ronnie skulle lave fejl samtidig med jeg stadig lærte mere om bilen, jeg ikke engang har fået 50 omgange i endnu. Selv om han skøjtede en smule rundt foran mig et par gange, blev han på banen, og jeg måtte tage til takke med andenpladsen. Jeg fik noget sjov ræs på dansk jord og i det hele taget en god weekend”.


Tilbage til min 'gamle øse'.
(Foto: JJRacing)

Nu går turen til Dijon-Prenois i Frankrig til den næstsidste afdeling af F3 Euro Series i den kommende weekend. For tredje gang skal Johan have en ny teamkammerat i Kolles & Heinz Union. Først blev den tyske og japanske mester i F3, Carlo Van Dam, udkonkurreret af Johan og erstattet med den engelske Nick Tandy. Det samme er nu sket med Tandy, som til de to resterende løb erstattes af Red Bull køreren Robert Wickens , som ligger på en samlet andenplads i Formula 2.

JJRacing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Team Go Go Vitesse
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Dijon
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK
  • 11/10/09 - Dijon - Formel 3 Euro
  •