Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kubica bekræftet hos Renault i 2010

Formel 1 
07/10/09 

Efter flere ugers rygter har Renault fundet en erstatning for Fernando Alonso, og det bliver som ventet Robert Kubica.
 

Den 24-årige polak har været undervejs længe, men retssagen omkring Renaults snyderi ved sidste års Grand Prix i Singapore trak forhandlingerne ud. Efter at BMW valgte at trække sig var det klart at han skulle finde et nyt sæde og her kom Renault ind som det bedste bud.

"Vi er meget glade for at have skrevet under med Robert for næste sæson. Siden han fik sin Grand Prix debut i 2006 har han været på vores rader som en af de mest talentfulde kørere af sin generation og har indtil videre leveret, så det er godt at have sikret os ham til en af vores racere i næste sæson," siger Renaults nye teamchef Bob Bell.


Kubica fik sit store gennembrud da han blev engageret af BMW - nu går det til Renault fra 2010
(Foto: BMW Motorsport)

Og selvfølgelig er Kubica også meget glad for at skulle køre den franske racer i 2010 og fremefter. "Jeg er meget glad for at træde til hos Renault i 2010. Jeg føler at jeg har en særlig forbindelse til teamet fordi jeg i 2005 vandt WSR-mesterskabet. Det gav mig chancen for at teste med teamet i Barcelona hvilke førte til min debut i Formel 1," siger han.

Polakken håber at han allerede næste sæson kan være med til at kæmpe om sejre og ikke mindst et verdensmesterskab. Renault har de senere år været i feltet lige efter de bedste. Nu får han chancen for at være førstekøreren i et af fabriksteams'ene i feltet.

Benji

Læs mere om:
  • Robert Kubica
  • Renault F1
  •