Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

DM-Bronze til Mikkel

Formel Ford - DK 
07/10/09 

Formel Ford køreren Mikkel C. Johansen fra Sorø, blev med støtte fra Lotte Heise, nummer 3 i det samlede resultat for Danmarksmesterskabet 2009.
 

Strid blæst og øsende regnvejr kunne ikke stoppe de danske Formel Ford talenter, da den sidste og afgørende DM-afdeling blev afviklet på Jyllands-Ringen ved Silkeborg i forgangne weekend.

Og også for Mikkel C. Johansen var det mildest talt elendige vejr, noget af en udfordring.
Som Mikkel siger: ”hvis det var meningen vi skulle køre race i den slags vejr, forstår jeg ikke hvorfor der ikke er tag på bilen.”

Mikkel havde til lejligheden sagt ja tak, til en invitation fra det genopstandne race-team ”Copytec Racing” om at repræsentere teamet ved dette løb, mod til gengæld at få fuld support fra teamet’s mekanikere, samt ikke mindst fra teamchef Bjarne Rasmussen, som analyserede data fra bilens indbyggede datalogger.


(Foto: Torben Holst)

Som en særdeles festlig og kærkommen ”surprise”, havde ”Copytec Racing” allieret sig med selveste Lotte Heise, som udover at underholde de over 40 indbudte VIP-gæster, også havde til opgave at coache Mikkel inden de 2 vigtige DM-heat skulle køres.

Situationen for Mikkel inden weekenden var den at han var 5 point fra 3. pladsen og kun havde et beskedent forspring, i forhold til konkurrenterne på de efterfølgende pladser. Så for at sikre sig bronze, skulle han som minimum gennemføre begge heat med fornuftige placeringer, men så kedeligt syntes Mikkel åbenbart ikke at det skulle være.

Så allerede efter få omgange af det første heat, øjner Mikkel en chance for en podieplacering, og kører sig derfor efter en overhaling, op på 3. pladsen i det første heat. Men desværre havde den kører som blev overhalet de samme ambitioner. I hvert fald blev Mikkel med et brutalt skub i bagenden, skubbet af banen allerede i det efterfølgende sving, til stor forargelse for bl.a. Jyllands Ringens kommentatorer, …men desværre, angiveligt ikke for løbsledelsen. Herved blev vitale dele i gearkassen beskadiget, så det der ikke måtte ske, var nu en realitet..: udgået uden point i heat 1.

Herefter blev der naturligvis travlhed i skrueteltet, men det lykkedes for de 2 dygtige mekanikere, i sidste øjeblik inden heat 2, at udskifte og reparere de ødelagte dele. Situationen var nu den at der stadig manglede 5 point op til 3. pladsen, men de efterfølgende konkurrenter var pludselig kun ét point efter Mikkel, i jagten på bronzen. Så nu var det ikke nok med en ”fornuftig placering”, nu var der også krav om at disse to konkurrenter skulle holdes bagved.

”Starten går rigtig godt og efter nogle meget fair dueller med Mikkel Mac, og et par boksekampe med Joe Tanner, er jeg på 5. omgang, igen oppe på 3. pladsen, men må desværre erkende at jeg mister greb i dækkene og trækker mig af duellerne, for at køre sikre point hjem” forklarer Mikkel.

”På sidste omgang falder der imidlertid et par dråber vand, hvilket giver mig mulighed for at avancere til 4. pladsen i heatet og jeg får målflaget stort set side om side med 3'eren, dog desværre 8/100 sekund efter ham”.


(Foto: Torben Holst)

3. pladsen i det samlede DM var sikret, og dermed også bronzemedaljen, som jeg glæder mig til at få overrakt ved den traditionsrige ”Motorsportens Gallafest”, som afholdes hvert år sidst i oktober for at markere afslutningen af den danske motorsports-sæson.

”Jeg kan med dette resultat konstatere at min målsætning om en plads i top-3 er blevet indfriet, om end med lidt op- og nedture undervejs, hvoraf nogle af dem bør kunne undgås. Men set i lyset af det lave budget vi har arbejdet med i mit team i år, og dette faktum at det er opnået som selvstændigt privat team, er jeg rigtigt godt tilfreds”, siger Mikkel.

Planerne for 2010 sæsonen bliver allerede nu overvejet. Mere herom kommer når de forskellige muligheder er vurderet og senere når aftaler er på plads.

Tak til Copytec Racing for en god og særdeles kompetent support til finaleløbet – en særlig tak til mekanikkerne Tommy og Glen for jeres upåklagelige indsats.
Tak til mine to trofaste mekanikkere i hele sæsonnen, Rune og Niels.
Tak til mine sponsorer og øvrige samarbejdspartnere i 2009.
Og sidst men ikke mindst: Et stort Tillykke med Danmarksmesterskabet til Dennis Lind!

Mikkel C. Johansen

Birger W. Johansen
Racing Promotion


Læs mere om:
  • Mikkel C. Johansen
  • Copytec Racing
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •