Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Anders Christensen havde en uheldig DM Finale

Advan Cup 
07/10/09 
Yokohama

Årets sidste løbsweekend i Advan Cup mesterskabet blev afviklet i forbindelse med DM Finalen på Jyllands-Ringen her i weekenden.
Peugeot 307 køreren Anders Christensen havde kun et mål for finale weekenden, at score så mange point, at han kunne fastholde sin 3. plads i mesterskabet.
Men sådan skulle det desværre ikke komme til at gå!
 

For Anders Christensen begyndte problemerne allerede i lørdagens fri træning, hvor der var problemer med koblingen på Peugeot 307'eren, den fedtede og forhindrede dermed effektivt i at få overført kræfterne til asfalten, og resultatet var derfor 'kun' en beskeden 18. plads.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det gik fra 'ondt til værre' i kvalifikationen, hvor Anders kørte tilbage til pitten allerede på sin første omgang, alt i mens der kom nogle meget 'dyre' lyde fra Peugeot raceren.

Tilbage i pitten kunne Anders og hans hjælpere konstaterer at gearkassen havde givet op, og at der skulle en ny til hvis han skulle på banen i søndagens to løb.
Nu er Anders en 'der går ned på materiel' så han havde en ny gearkasse hjemme, så lørdag eftermiddag og aften blev der skruet på livet løs.

Raceren blev klar til det første af søndagens løb, men uden en tid i kvalifikationen, måtte Anders starte bagerst ud af de 20 kørere der stillede op i løbet.
Der havde ikke været nogen mulighed for at testkøre bilen efter gearkasseskiftet, heldigvis fungerede den nye gearkasse fint men problemet med koblingen var der stadig.
Alligevel kunne Anders køre sig et par pladser frem, så han sluttede løbet på 17. pladsen - en placering som dog ikke indbragte ham nogle point til mesterskabet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Mellem de to løb blev der arbejdet intenst på koblingsproblemet, som blev lidt bedre til det andet løb, der skulle startes fra 17. pladsen.
Anders kørte et flot løb, og stort set på samtlige omgange måtte en konkurrent se sig slået af Anders, med det resultat at han efter de 10 omgange havde kæmpet sig op på 9. pladsen, en placering der indbragte ham 7 point.

De 7 point var dog langt fra nok til at fastholde 3. pladsen i mesterskabet, de bragte ham op på en samlet score på 162 pont - hvilket placerede ham på 7. pladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

For Anders var det en trist måde at slutte sæsonen på, for havde alt virket som det plejer og Anders kørt som han plejer, havde mulighederne for at fastholde 3. pladsen bestemt været tilstede.
"Det var ærgerligt med både koblings- og gearkasseproblemerne, chancerne for en top placering var mulig. Men jeg har allerede besluttet mig for at tage endnu en sæson med Peugeot'en, nu har jeg jo lært den at kende, så jeg står bedre rustet til næste sæson" udtaler Anders Christensen - "det har været en spændende sæson, som har budt på store udfordringer, som vi sammen i teamet altid har fået løst, derfor skal alle der har hjulpet til og støttet op omkring teamet have en stor tak med på vejen, og så håber jeg at vi alle må få en endnu bedre 2010 sæson!" - slutter Anders Christensen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Jyllandsringen
 • 04/10/09 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her