Advan Cup

Guld og sølv til Number 1 Racing

Advan Cup
06/10/09

Selv om weekendens DM Finale løb på Jyllands-Ringen ikke startede alt for heldigt for Peugeot teamet Number 1 Racing, kunne de alligevel tage derfra med både 1. og 2. pladserne i Advan Cup mesterskabet til henholdsvis David Falch og Anders Majgaard i de to nye Peugeot 308 EPO I racere.

David Falch der allerede ved det foregående løb på Ring Djursland høstede point nok til at 1. pladsen i Advan Cup mesterskabet blev sikret, lagde ud med at sætte hurtigste tid i klassens fri træning, der ligesom alle weekendens øvrige kørsler blev kørt på en kold, våd og blæsende bane.
David var her 1,3 sekund hurtigere end teamkollega Anders Majgaard på 2. pladsen, mens teamets 3. kører Peter Obel på grund af tekniske problemer ikke fik noteret nogen tid.

David Falch er 'skræmmende' hurtig på en regnvåd bane!

Igen i tidtagningen var det David Falch der satte tempoet, han kørte her 0,8 sekund hurtigere end køreren på 2. pladsen som denne gang var Peter Olsen.
Anders Majgaard kvalificerede sig til start plads fire, uden helt at vise hvad han skulle komme til at præstere denne weekend.
Peter Obel i 307 raceren sluttede på 17. pladsen.

I søndagens første løb fik David Falch en fin start og han lå forrest gennem det første sving, men den placering holdt desværre kun kortvarigt, allerede for enden af den korte langside ovre ved publikumstribunerne slutter hans løb, da han bliver påkørt og ender ude i sandfanget!
Anders Majgaard kørte et flot løb og kunne fastholde sin 3. plads på trods af at konkurrenterne pressede hårdt på bagfra, men Anders lavede ingen fejl, og de fandt ingen vej forbi ham!
Peter Obel var igen plaget af tekniske problemer, med sin racer og kom ikke til start.

Anders Majgaard's (th) første tur på podiet ved DM Finalen, her på 3. pladsen sammen med vinderen Bruno Rasmussen og Peter Olsen (tv) på 2. pladsen.

Udover en tur på podiet med den tilhørende pokal overrækkelse, scorede Anders Majgaard også 15 vigtige point til mesterskabet.

Andet løb startede med Anders Majgaard på 4. pladsen, mens David Falch og Peter Obel begge startede allerbagerst.

DM Finalen var for Peter Obel's vedkomne desværre præget af mekaniske problemer med Peugeot raceren.

Anders kæmpede sig hurtigt frem i feltet, og fik tilegnet sig føringen af løbet, mens David og Peter måtte kæmpe sig frem i feltet nede fra den bagerste startrække.
Anders holdt sin 1. plads ret ubesværet, han kørte med stor sikkerhed, og kontrollerede hele tiden sit forspring.

Anders Majgaard udbremser Peter Olsen på vej mod 1. pladsen.

David viste her at det ikke er nogen tilfældighed at han er dansk mester i klassen, han kørte sig frem i feltet og præsterede at lave ikke mindre end 18 overhalinger op til 2. pladsen, samtidig kørte Peter sig op på 14. pladsen ud af de 21 startende kørere i sæsonens sidste løb.

Number 1 Racing øverst på podiet, Anders Majgaard som vinder, David Falch (tv) på 2. pladsen sammen med Steffen Larsen der besatte 3. pladsen.

En 1. plads sikrede Anders Majgaard yderligere 20 point, nok til at han kunne sætte sig på 2. pladsen i mesterskabet, og samlet set var Number 1 Racing's kørere suverænt de mest overhalende ved DM Finalen, og som en yderligere trumf satte David også løbets hurtigste omgangstid.
Peter Obel scorede denne weekend kun 2 point, men sluttede alligevel mesterskabet på en sammenlagt 8. plads.

Number 1 Racing's gæster havde denne weekend deres egen tribune, hvor de kunne følge 'slagets gang'.(Foto: Motorsporten.dk)

Udover teamets tre faste kørere havde Number 1 Racing ligesom ved 'Sensommerløbet' på Ring Djursland gæstekøreren Michael Malberg med i startopstillingen. Han kørte denne weekend i den Peugeot 307 som som David startede sæsonen i, og som Anders Majgaard kørte i ved 'Sensommerløbet'.

'Gæstekører' Michael Malberg kørte denne weekend i 307'eren.

Bilen passede ham tilsyneladende godt, for allerede i den fri træning satte han 15. hurtigste tid, første gang han sad i bilen og tilmed på en regnvåd bane!
I tidtagningen, hvor 'de gamle og garvede kørere' skruede tempoet op, måtte han se sig henvist til 18. pladsen.

De to løb sluttede Michael på henholdsvis 14. og 15. pladserne, hvilket indbragte ham 3 point til mesterskabet, og skønt han kun har deltaget i tre ud af sæsonens otte løbsweekender sluttede han på 21. pladsen i mesterskabet, hvor 27 kørere nåede at score point i år.