Clio Cup - DK

Claus Christensen mester for anden gang

06/10/09

Clio CupEfter en lang sæson med tæt kamp om mesterskabet kunne Malermester Claus Christensen fra Århus efter DM Finalen på Jyllands-Ringen her i weekenden igen kalde sig Danmarksmester - denne gang i Renault Clio Cup.
Tidligere har Claus vundet Citroën Saxo Cup mesterskabet, det var i 2006.

(Foto: Motorsporten.dk)

Vejret var bestemt ikke med deltagerne i forbindelse med DM Finalen, menuen stod på regn og rusk hele weekenden, bestemt ikke perfekte forhold at skulle køre et mesterskab hjem i, og det var netop hvad Claus Christensen ankom til Jyllands-Ringen for at gøre.
Inden weekendens to løb var stillingen i toppen af mesterskabet at Claus førte med blot 5 points forspring ned til 'ærkerivalen' Michael Christensen på 2. pladsen.

Claus lagde hårdt ud allerede i den fri træning lørdag formiddag, hvor han satte den hurtigste tid, den var hele 0,732 sekund hurtigere end næsthurtigste kørers tid.
Den margen udvidede Claus i eftermiddagens tidtagning til 0,798 sekund ned til nummer to på listen, som denne gang var konkurrenten til mesterskabet Michael Christensen.
Dermed var pole position hjemme til lørdagens løb, og da Claus' næsthurtigste tid var 0,645 sekund hurtigere end Michael's tilsvarende, havde han samtidig også sikret sig pole position til søndagens løb.

Sammen med den hurtigste kvalifikationstid fulgte der 3 point til mesterskabet, noget der både lunede på kontoen, og gav lidt mere ro i CCRacing lejren.

Da starten gik til løbet lørdag eftermiddag regnede og stormede det over Jyllands-Ringen, samtidig med at man faretruende nærmede sig lygtetændingstid, men de svære forhold så ikke ud til at genere Claus, han lavede en flot start, og var første mand ind i svinget for enden af langsiden.

På trods af hårdt pres bagfra holdt han 1. pladsen samtlige 10 omgange, og hjemkørte dermed de maksimale 20 point, samt endnu en pokal til samlingen.

"Jeg gav alt hvad jeg havde i mig i dag, den stod bare på fuld gas, der skulle køres maksimalt med point hjem, og det blev der også" - udtalte Claus Christensen efter at have kørt sejren i hus.

Claus Christensen øverst på podiet sammen med Michael Christensen (tv) på 2. pladsen og Jacob Kristensen (th) på 3. pladsen.

Lørdag aften og søndag formiddag blev der talt point og mulighederne blev nøje overvejet hos CCRacing, og taktikken til sæsonens sidste Clio Cup løb blev lagt - der skulle hentes mindst 13 point, for at mesterskabet kunne sikres!

Igen lavede Claus en perfekt start og førte feltet an den første del af løbet, men da kampen oppe foran i feltet blev til en 'tæt affære', valgte Claus at lade konkurrenterne køre og tage 'slåskampen' indbyrdes, mens han lod sig falde tilbage på 4. pladsen.

Netop 4. pladsen indbragte Claus Christensen de fornødne 13 point til at sikre ham Renault Clio Cup mesterskabet 2009, med to points forspring ned til Michael Christensen på 2. pladsen.

"Det var et underligt løb for mig, jeg har aldrig kørt så langsomt før, men det sikrede mesterskabet" - kom det fra en jublende lykkelig Claus Christensen, der ikke var sen til at rose sine værste rival - "det her mesterskab har helt sikkert været det sværeste at vinde, Michael Christensen har hele tiden været der som en både hård og meget fair konkurrent, så der har på intet tidspunkt i år været mulighed for at slappe af! Der skal lyde en tak til alle der støttede op omkring teamet og mig denne sæson, samt en stor tak og ros til mine trofaste mekanikere og alle hjælperne i teltet, som sørgede for at jeg havde en vinderbil igen i år."

Vinderne af Renault Clio Cup mesterskabet 2009:
Claus Christensen kronet som mester, Michael Christensen (tv) sluttede på 2. pladsen og Jacob Kristensen (th) på 3. pladsen.