Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Guld over hele linjen

Super
Challenge 

02/10/09 

MC-Basen Super ChallengeJan Jespersen, Herlev, Carsten Lund, Søsum, begge Aagesen Motorcykler samt Steven Tirsgaard, Give og Steen Hansen, Herning fra Team Martin - Speed of Light deltog i weekenden i DM-Finalen på Jyllandsringen.
Der var guldglans over teamet på Jyllandsringen i den forløbne weekend. Steven Tirsgård vandt guldmedaljen i MC Super Challenge serien og samtidig blev han Dansk mester i Super Bike, mens Jan Jespersen suverænt vandt de sidste 2 løb i serien.
 


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Men ikke nok med det, havde teamkammeraten Steen Hansen og mekanikerne til dagens lejlighed valgt at lave en kørerdragt og handsker i guld, som den nye mester benyttede under søndagens løb. Ydermere var Stevens Honda Fireblade til dagen dekoreret med mærkater, der vidnede om mesterskabet i Super Challenge serien. Det må siges, at der bare var fest i gaden med den specielle køredragt i centrum til ære for sponsorer, tilskuere og alle i teamet.

Som afslutning på det sidste løb i år fik tilskuerne på publikumslangsiden lige en velfortjent hilsen og tak for i år af Steven Tirsgaard, Jan Jespersen og Steen Hansen med lidt opvisning i røg og damp. Efter jublen at dømme fra tilskuerne faldt det tilsyneladende i god jord.

Festen fortsatte ved udkørslen fra banen med nogle luftture til Steven og derefter blev mesterskabet og Jan´s sølvmedalje fejret i ryttergården sammen med alle i teamet og alle gæsterne.

Det var ellers en noget blæsende og regnfuld weekend, men dog særligt til lørdagens tidtagning, hvor vejrforholdene var meget problematiske med en bane, der sejlede i vand og kraftige vindstød. Søndagens løb blev afviklet på en våd bane, men trods alt i tørvejr.

Det første løb søndag blev vundet helt suverænt af Jan Jespersen med Steven Tirsgaard som nr. 5 og Steen på syvendepladsen. Carsten Lund førte ellers løbet og vi troede, at det endelig ville lykkes for ham at komme på podiet, men den lumske bane sendte ham af for enden af langsiden, og dermed endte drømmen om podiet for ham.

Det sidste løb i årets Super Challenge blev næsten en gentagelse af formiddagens løb med Jan Jespersen som sikker vinder og Steen Hansen på fjerdepladsen og Steven Tirsgaard som nr. 11. Carsten Lund havde defekt på sin racer og kom dermed ikke med i løbet, men han kunne trods alt glæde sig over, at han fastholdt den samlede plads som nr. 5 i serien.

Jan Jespersen udtaler: ”Jeg havde det fint med, at banen var noget fugtig og våd, idet der ikke var de voldsomme nedbremsninger, der påvirkede mit skadede kraveben. Efter uheldet på Jyllandsringen i juni måned har det ikke været muligt at presse optimalt, hvorfor jeg er tilfreds med andenpladsen i serien. Vedrørende oplægget til den nye sæson havde jeg ønsket mig flere fornyelser i hele arrangementet, der ikke har haft mange ændringer siden starten i 2003. Gerne nogle løb arrangeret i udlandet på de store motorsportsbaner evt. sammen med andre løbsarrangementer i de respektive landes forskellige serier. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er sjovt, at køre motorløb på de store baner” slutter Jan.


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Carsten Lund beretter: ”Forud for årets løb havde jeg lavet en målsætning om, at jeg gerne skulle ende mellem de 6 bedste i klassen. Med den endelige femteplads er jeg ovenud tilfreds, skønt afslutningen på Jyllandsringen som bekendt ikke blev optimal. Jeg er også meget tilfreds med min egen udvikling gennem de sidste par år i road racing. Nu må vi se hvad året 2010 byder inden for race” slutter Carsten.

Steen Hansen siger: ”Jeg havde håbet at fratage Thomas Harding bronzemedaljen, men det mislykkes, og der skal lyde et stort tillykke til Thomas med bronzemedaljen. Jeg er tilfreds med 4. pladsen, der er min bedste samlede placering i serien. Samtidig har været på podiet 7 gange i år, og det er meget tilfredsstillende” afslutter Steen.

Super Challenge mesteren Steven Tirsgaard siger: ”Jeg er meget lykkelig for mesterskabet i MC Super Challenge serien og samtidig det Danske Mesterskab i Super Bike. Det må siges, at vores valg af materiel med hensyn til Honda Fireblade og Dunlop dæk op til sæsonen viste sig at være den rigtige og de øvrige tiltag gennem årets er lykkedes meget fint. Det var en dejlig måde at slutte sæsonen, hvor jeg ikke skulle satse alt for at sikre mesterskabet” slutter Steven.

Samtidig vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle sponsorer, tilhængerne og de frivillige hjælpere omkring teamet. Uden den store støtte og opbakning var det ikke muligt, at lave de helt fantastiske resultater teamet har opnået i sæsonen 2009. Vi håber på et gensyn i sæsonen 2010.

Slutstillingen i MC Super Challenge
Nr. 1 Steven Tirsgaard 261 point
Nr. 2 Jan Jespersen 245 point
Nr. 4 Steen Hansen 164 point
Nr. 5 Carsten Lund 125 point

Team Martin - Speed of Light

Læs mere om:
  • Carsten Lund
  • Jan Jespersen
  • Steen Hansen
  • Steven Tirsgaard
  • TH Motorsport / Martin – Speed of Light
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Super Challenge
  •