Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Nykjær: ”Det mest sindssyge løb, jeg har kørt”

Danish
Touringcar
Challenge 

05/10/09 

Først midtvejs i finalen følte den nye DTC-mester sig sikker på titlen
Søndagens DM-Finale på FDM Jyllandsringen endte med at byde på kørere, som var både glade og skuffede over de resultater, de fik halet hjem. En af de gladeste var uden tvivl Michel Nykjær, Næstved, der for anden gang i sin karriere kunne slutte en sæson som mester i Danish Touringcar Championship.
”Det var nok det mest sindssyge løb, jeg har kørt,” sagde den nykårede mester efterfølgende.
 

”Vi var fuldstændig overlegne i regnvejret i denne weekend. Vi var over et sekund hurtigere end de næste, hver gang vi kørte. Men så gik alt pludselig galt i andet heat med en skadet bil, og så endte jeg alligevel med at kunne køre den sikkert hjem i tredje heat. Jeg har aldrig været med til noget lignende. Det var vildt, virkelig vildt.”

Den suveræne sejr i første kvalifikationsheat betød, at Chevrolet Lacetti-køreren passerede den pointscore, som den fraværende James Thompson, England, havde fået opbygget. Men såvel teamkollegaen Henrik Lundgaard, Hedensted, som Jan Magnussen, England, havde stadig en mulighed for at indhente Michel Nykjær.

”Vi regnede en hel del i dag, og da jeg skulle ud til andet heat, tænkte jeg, at jeg nok ikke kunne vinde, selv om jeg lå i skyggen af Jan,” indrømmer Michel Nykjær. Men ligesom sine to rivaler endte han med at udgå fra dette løb.
”Da jeg kom rullende med defekt gearkasse og så Jan holde, tænkte jeg, at det var dejligt, for det var min konkurrent i mesterskabet, og da jeg kørte ind i pitten, kunne jeg se, at Lundgaard holdt længere fremme. Det var meget godt, så nu skulle vi bare have lavet min bil til tredje heat, for jeg førte med otte points, så Jan skulle vinde, og jeg skulle blive fem-seks stykker. Jeg skulle starte syver og Jan skulle starte tolver, så jeg skulle egentlig bare ud og køre sikkert. Midt i tredje heat, hvor jeg lå placeret på en 5.-6. plads, tænkte jeg, at jeg bare skulle køre den hjem. Nu var den der.”


Den stod på guldparykker for Michel Nykjær og mekanikerne fra Chevrolet Motorsport Danmark, da mesterskabet var i hus.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Jan Magnussen endte med at mangle fire points i at slå Michel Nykjær, for i tilfælde af pointlighed ville han have generobret titlen takket være sine mange sejre.

”Det kan man godt være lidt ærgerlig over, men alt i alt er jeg glad for at kunne give gutterne den finale, hvor jeg kom fra en tolver til en treer. Det var rigtig godt race, og jeg håber, at der var andre end mig, der nød det,” siger Jan Magnussen, som tog sølvet.

”Det er ikke tilfredsstillende at blive nummer to. Det har det aldrig været og bliver det heller aldrig. Chevrolet havde en god sæson. Jeg ved ikke, hvor meget vægten spillede ind til finalen på grund af regnen, men vi lavede en fejl med dækkene til første heat. Der røg nøgle points der, og i andet heat røg vi begge to med i kollisionen. Tredje heat var der vist ikke meget mere, man kunne have gjort bedre, men det lå nok i første heat. Der skulle jeg have haft nogle flere points.”


Jan Magnussen og Henrik Lundgaard fik ikke den guldmedalje, begge drømte om ved søndagens DM-Finale.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Den tredje tilstedeværende kandidat til en medalje, Henrik Lundgaard, Hedensted, endte med en meget beskeden pointhøst, da han blot så målflaget i et af de tre løb søndag.

”Finaleløbet skal jeg vist bare blive hjemme fra en anden gang,” sagde den tidligere rallyeuropamester lakonisk. ”Hver eneste gang manglede der ti centimeter, for at jeg gik fri af nogen, som ramte ind i mit baghjul. Jeg tror, at jeg brækkede baghjulsophænget tre gange. Det var uheldigt.”

Mens både Michel Nykjær og Jan Magnussen fik overhalet James Thompson i tabellen, sluttede Henrik Lundgaard weekenden på den fjerdeplads, han var startet på.

”En treer kan jeg heller ikke bruge til noget, men jeg ville gerne vise mandskabet, at jeg ikke ville holde stille i det sidste heat og ikke komme ud at køre, når vi ikke havde gennemført de første to,” siger han.

Men en kører, som var glad, var Tom Pedersen, Christiansfeld. Han vendte tilbage til den BMW, som han sidste år kørte for Team Telesikring Racing, og han endte med at vinde to af søndagens tre løb.

”Nu fik jeg endelig den længe ventede finalesejr,” sagde sønderjyden med et smil.
”Det var selvfølgelig en skam, at både Jan, Nykjær og nogle af de andre udgik i andet heat. Det er jeg lidt træt af, for jeg tror, at vi var dem, som havde den bedste speed. Det var selvfølgelig en skam, men på den anden side vinder vi med næsten en langside foran den næste, så vi har bevist, at vi havde farten.”

Også blandt årets to bedste privatkørere var der glæde at spore.

”Dette her var kulminationen på en sæson, hvor vi har prøvet at skrue fra A til Z,” sagde Jens Møller, Ikast, som blev finalens bedste privatkører med en generel andenplads. ”Det var bare dejligt at slutte af på den måde, men det var selvfølgelig ærgerligt, at mesterskabet ikke kom i hus.”

DTC Cuppen er foreløbig gået til Per Poulsen, Årup, som på grund af en verserende sag endnu ikke kan kalde sig mester, men som alligevel formåede at holde forspringet til Jens Møller.

”Da jeg stod op i morges, ville jeg godt have solgt dagen, sådan som det gik,” sagde fynboen. ”Vi kørte mesterskabet hjem, og det er det, vi er her for.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Jan Magnussen
  • Michel Nykjær
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Ree Sport
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •