Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Claus Christensen ny mester i Renault Clio Cup

Clio Cup - DK 
05/10/09 

Clio CupÅrhusianeren havde farten og overskuddet på FDM Jyllandsringen
Det blev Claus Christensen, Århus, som endte med at erobre titlen i den hårde Renault Clio Cup. På årets sidste løbsweekend på FDM Jyllandsringen viste århusianseren, at han havde mere fart såvel som et større overskud end sin nærmeste titelrival, Michael Christensen. Det var derfor ham, som sikrede sig sit andet mesterskab i en mærkeklasse.
 

Allerede i tidtagningen var Claus Christensen i front, og i lørdagens løb, som fandt sted på en meget våd bane, gik han i front foran Jacob Kristensen, Hadsten. Michael Christensen, der som gammel rallycross-Danmarksmester på papiret burde have en fordel af at køre på en bane med reduceret vejgreb, lå blot på tredjepladsen, og man skulle helt frem til fjerde omgang, inden han fik passeret Jacob Kristensen.

Claus Christensen var derimod en anden sag. Michael Christensen kom tættere på, men havde også et par risikable episoder undervejs, som i sidste ende betød, at han måtte se sig slået, alt imens Claus Christensen fik udbygget sin mesterskabsføring.

Netop dette forhold kunne Claus Christensen udnytte i søndagens løb, hvor han lige akkurat kørte den fjerdeplads hjem, som sikrede ham mesterskabet to points efter Michael Christensen, der sluttede sæsonen af med sin sjette sejr – præcist det samme antal som Claus Christensen, mens Jacob Kristensen og Anders Fjordbach, Aalborg, tog de sidste to podieplaceringer.


Claus Christensen slog Michael Christensen og blev vinder af årets Renault Clio Cup.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

”Jeg beviste i det første løb, at jeg kunne køre fra dem alle sammen i regnvejr, så jeg kørte bare det andet løb hjem stille og roligt,” forklarede Claus Christensen om sin strategi.
”Jeg var klar over, at jeg var mester, da der var fem omgange tilbage, og jeg havde lukket alle troldene forbi, så jeg mente, at jeg kunne køre den sikkert hjem. Michael Christensen kom forbi. Jacob Kristensen og Anders Fjordbach lå og sloges, og de kom også forbi. Jeg skulle ikke have nogen til at ligge bagved mig i en nedbremsning, hvor der var fare for, at nogen ville overbremse, så de fik bare lov til at komme forbi.”

Årets sejr i Renault Clio Cuppen er den første for Claus Christensen, men en gang tidligere i karrieren har han vundet en mærkeklasse. Det var for tre år siden, hvor han vandt Saxo Cuppen.

”Denne her sejr var den sværeste, for da jeg vandt i Saxo Cuppen, havde jeg vundet inden de to sidste løb. I år har Michael lagt pres på mig hele tiden,” slår den nye mester fast.

Slutstillingen i Renault Clio Cup:

Plac. Kører Hjemby/-sted Point
1 Claus Christensen Århus N 259
2 Michael Christensen Varde 257
3 Jacob Kristensen Hadsten 209
4 Jan Seerup Greve 141
5 Jan Engelbrecht Nærum 126
6 Anders Fjordbach Aalborg 121
7 Ronni Nielsen Smørum 121
8 Martin Sally Hjortshøj 85
9 Preben Møller Havndal 33
10 Ronnie Bodekær Lystrup 21
11 Anders Byriel Randers 20
12 Kevin Magnussen Roskilde 18
- Kasper Bording Randers 18
- Ole Klitgaard Svendborg 18
15 Roy Arild Edland Norge 17
16 Kent Bernsdorf Ringe 16
17 Martin Frederiksen Odense M 11
18 Dennis Elgaard Farsø 7
- Brian Mikkelsen Vejle 7
20 Lars Højris Struer 6

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •