Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Ronnie Bremer holdt sit sejrsmonopol intakt

207 Spider Cup
DK 

05/10/09 

207 Spider CupMen der var stor forskel på mesterens to seneste sejre
Det kan godt være, at Ronnie Bremer, USA, allerede for tre uger siden havde sikret sig den samlede sejr i Peugeot Spider Cuppen, men den nye mester havde også en ambition om at slå den næsten 25 år gamle sejrsrække, som Henrik Larsen, Gudbjerg, havde med 13 sejre i en dansk klasse i træk. Ronnie Bremer fik ambitionen opfyldt med sine sejre nummer 13 og 14 ved DM-Finalen på FDM Jyllandsringen, men de kom i hus på vidt forskellige måde.
 

Ronnie Bremer har ellers været så suveræn, at han oftest selv har kunnet bestemme den margen, han skulle have til nærmeste konkurrent, når målstregen skulle krydses. Sådan blev det ikke helt denne gang.


Bremer endte med en 100 % score, da han også vandt sæsonens to sidste løb for Peugeot Spider Cuppen på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I lørdagens løb satte et voldsomt regnvejr ind efter ganske få omgange, som betød, at Søren Mosebo, Rødovre, kurede af banen, hvorfor der blev indsat safety car – en safety car, som blev på banen, indtil det ternede flag til sidst blev svunget og Ronnie Bremer kunne tage sin 13. sejr.

I søndagens løb var banen om end ikke knastør, så dog i væsentlig mere favorabel kondition, men her blev Ronnie Bremer stort set gennem hele løbet passet godt op af Formel 3-køreren Johan Jokinen, Italien, som i mål var blot syv tiendedele efter.

”Det var den sværeste sejr i år, men uden at skulle lyde blæret havde jeg løbet under kontrol,” sagde Ronnie Bremer.
”Jeg ville ikke sætte noget over styr for netop at få rekorden. Johan bag mig satsede alt, hvad han over hovedet kunne satse, men jeg kunne bare holde ham bag mig.”

Var der kamp om førstepladsen i søndagens løb, lignede tredjepladsen nærmest en formsag og en overraskelse, da Thomas Mueller, København, længe så ud til at skulle have sin første pokal. Men på sidste omgang var han blevet indhentet af Søren Mosebo, og dette pres blev åbenbart for stort for Thomas Mueller, som spandt og endte på femtepladsen.

Slutstillingen i Peugeot Spider Cup:

Plac. Kører Hjemby/-sted Point
1 Ronnie Bremer USA 280
2 Søren Mosebo Rødovre 201
3 Allan Olsen Holbæk 185
4 Kent Iversen Sønderborg 154
5 Johnny Vejlebo Roskilde 130
6 Christian Ree Vedbæk 90
7 Thomas Mueller København 53
8 Danny Rasmussen Helsingør 45
9 Johan Jokinen Italien 28
10 Rune Simoni Roskilde 26
11 Henrik Jansen Roskilde 25
12 Kim Rødkjær Hornsyld 19
13 Frederik Høyrup-Hansen Allingåbro 18

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Johan Jokinen
  • Kent Iversen
  • Ronnie Bremer
  • Søren Mosebo
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK
  •