Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

De tre DTC-titelkandidater med fremme i tidtagningen

Danish
Touringcar
Challenge 

04/10/09 

Lørdagens tidtagning for Danish Touringcar Championship forud for sæsonens tre sidste løb, der køres søndag på FDM Jyllandsringen, gav ikke nogen indikation af, hvem der vil løbe med årets Danmarksmesterskab.
 

Fire kørere har mulighed for at kunne vinde titlen. James Thompson, England, er fraværende grundet forpligtelser i Australien, mens Henrik Lundgaard, Hedensted, Jan Magnussen, England, og Michel Nykjær, Næstved, i dag kæmpede mod stopuret og vejrliget, hvor der under en stor del af de 25 minutters tidtagning var tørvejr, men langt fra nogen tør bane!

Denne kamp endte Michel Nykjær med at vinde, da han var hurtigste mand af alle og fik et forspring på halvanden og syv tiendedele til henholdsvis Jan Magnussen og Henrik Lundgaard.


Michel Nykjær og Casper Elgaard i jagt på en hurtig tid
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg har hele tiden sagt, at tidtagningen ville blive meget vigtig, for det er den, der giver startplaceringen til første heat, og hvis man kommer godt af sted der, kan der ske meget,” sagde en glad Michel Nykjær, da han for tredje gang i år vandt en tidtagning.

”Alt i alt er denne her tidtagning meget vigtig for, at hele weekenden bliver god, og det skal den jo være for at jeg kan slå Magnussen og Lundgaard, som er lige bagved mig. Det er dejligt dette her, men det er også første gang på en lørdag, at jeg har haft sved på panden, for jeg har kørt meget, fordi vi var bange for, at banen tørrede mere og mere op.”

Af de tre titelkombattanter er Michel Nykjær den, som har mindst succesballast i denne weekend. Mest har Jan Magnussen. ”Det er perfekt, vi er med oppe foran, når vi er så tunge,” siger den forsvarende mester. ”Men at skulle starte toer er ikke et perfekt sted på Jyllandsringen, men vi er med oppe foran og Nykjær er kun halvanden tiendedel hurtigere. Jeg vurderer stadig mine chancer som kæmpestore.”
Med femtebedste tid er Henrik Lundgaard den af titelkandidaterne, som får det sværeste udgangspunkt for det første af søndagens tre løb.
”Jeg synes, at mine chancer er lige så store som hidtil,” vurderer Henrik Lundgaard.

”Vi har ofte set, at etteren (i tidtagningen, red.) ikke er den, der er kommet ud med de fleste points efter weekenden. Det er mere reglen end undtagelsen, men jeg ville selvfølgelig gerne have været lidt længere fremme. Vi har en lang dag i morgen, og jeg er sikker på, at der er gode muligheder stadigvæk.”

Henrik Lundgaard var dog i perioder længere fremme i tidtagningen, men endte med bl.a. at blive passeret af Team FDM Motorsports duo, Vild med dans-deltageren Casper Elgaard, Århus, og Jens Møller, Ikast.
”Jeg var bare lidt uheldig, da jeg kom ud med vores gode dæk,” forklarer Henrik Lundgaard. ”Det begyndte at regne noget mere, og så var der en bil, som lå i vejen. På det tidspunkt, hvor jeg gik i pit for at få andre dæk, var jeg toer og to tiendedele efter, og jeg er sikker på, at jeg kunne have været mindst lige så tæt på, hvis jeg kunne få lov til at køre det ud.”

Med fjerdebedste tid i tidtagningen blev Jens Møller bedste privatkører, og han kommer dermed til at skulle starte tre pladser længere fremme i startopstillingen til første heat end sin rival til DTC Cuppen, Per Poulsen, Årup.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •