Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Unge talenter i go kart

Go Kart 
19/04/02 

Som noget nyt til 2002-sæsonen har dansk motorsport etableret en specielt opstarts-klasse til go kart/, som er blevet navngivet: Cadetti. Herved er startgrænsen for deltagelse i karting blevet ændret til fra 10 til 8 år.
 

- Førhen kunne man som sagt først starte op i organiseret karting som 10-årig, forklarer rallykøreren Erik Sørensen. - Dette skyldes både nedgroede og gamle traditioner, samt at der ikke har været en go kart af den rette størrelse for de unge kørere. Men inspireret af udviklingen af små karts med 60 ccm. totakts-motorer i Tyskland og Sverige er der nu dannet grundlag for at starte Cadetti-klassen op i Danmark.

Erik Sørensen fra Varde er en veletableret chauffør inden for dansk rallysport, som de sidste år har gjort sig flot bemærket sammen med co-driver Finn Thomsen i sin Vauxhall Chevette HSR 2300 - med kælenavnet Betty. Ind imellem er det også blevet til gæstevisitter i banesporten og Folke Race. Sydvestjyden har fattet interesse for karting-projektet, idet sønnen Bo også har fattet interesse for motorsporten:
- Ideen med Cadetti-klassen er at lege de sportslige færdigheder ind i de unge knægte og piger i aldersklassen: 8-10 år. Frem for alt skal det være sjovt for både deltagerne og familien, hvorfor der ikke bliver kørt deciderede konkurrencer og mesterskaber i klassen.

Grundstammen i Cadetti-klassen er træningssamlinger på kart-baner rundt omkring i Danmark. For at undgå utilsigtet pacing fra de ældre køreres karts er det blevet fastlagt, at Cadetti'erne skal køre alene på rundbanerne. Dette giver samtidig nogle tidsmæssige problemer med kørslen, idet go kart-banerne er underlagt forholdsvis stramme tidsrestriktioner - grundet de danske miljøregler.

- Første Cadetti-samling er netop blevet afviklet på karting-banen i Rødby på Loland. Et dusin unge mennesker fik en stor oplevelse, hvor de bl.a. fik instruktion af det danske stortalent i banesporten, Ronnie Bremer, som kører Formel 3 i England, men oprindelig er udrundet af kartingsporten.


Bo Sørensen kører flot i den nye gokart-klasse: Cadetti, som er baseret på en 60 ccm. totaktsmotor.
(Foto: Kirketerp)

For Bo Sørensen gik debuten i karting flot, idet Varde-knægten scorede omgangstider i TOP FEM. Næste samling foregår på den nye kart-bane i Holbæk omkring St. Bededagsferien.

- Et opstartsproblem hersker omkring at få etableret Cadetti-klassen i det sydlige Jylland og på Fyn, forklarer Erik Sørensen. - Dette vil gøre det noget lettere for vores lille kartteam i det daglige. Heldigvis har vi dog fået etableret et fornuftigt samarbejde med Skærbæk Gokart Center i Sønderjylland, hvor der også er muligheder for at etablere en Cadetti-samling. Rent personligt kan blive lidt misundelig på de unge mennesker, da jeg ikke havde samme muligheder, da jeg i ungdommen startede op i motorsporten.


Bo Sørensen.
(Foto: Kirketerp)

- Det er meget sjovt at køre go kart, supplerer Bo Sørensen. - Særlig spændende er det, når jeg kører mod farmand, og jeg så banker ham! Det hygger og gasser vi hinanden med. Men det kan jo heller ikke hjælpe andet, for han er flink til at holde min kart i køreklar stand. Men jeg er da begyndt at skrue lidt på karten samt holde den pænt ren. Der kan jo blive samlet lidt grus hist og pist, når man overvurderer de fysiske love og havner i sikkerheds-sandkassen. Men man bliver ikke god til at køre go kart, før man har fundet grænserne for dækkenes ydeevne.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Betty Racing
  •