Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Straf til 5 kørere

Formel 1 
03/10/09 

Ikke mindre end 5 kørere har fået placeringsstraffe efter den meget dramatiske kvalifikation på den japanske Suzuka bane. De 5 kørere bliver alle rykket 5 placeringer bagud i forhold til deres kvalifikations placeringer.
 

Begge Brawn kørere, Jenson Button og Rubens Barrichello, Fernando Alonso i Renault, Adrian Sutil i Force India og Sebastien Buemi i Toro Rosso har alle fået 5 placeringers straf efter kvalifikationen.

For alle 5 kører gælder det at de ikke kørte forsvarligt i gul flags zonerne. Det vil sige at de enten ikke må overhale eller skal vise at de nedsætter farten i den pågældne zone. Det var ikke tilfældet for nogen af dem. Derfor har stewards på banen idømt alle 5 at de bliver rykket 5 placeringer tilbage i feltet. Desuden fik Sebastien Buemi en meget stor løftet pegefinger for at køre sin bil tilbage i pittet efter sin afkørsel. Bilen kunne køre men var i så dårlige en forfatning at den efterlod vragdele efter sig på sin færd tilbage til pittet.

Dons

Læs mere om:
  • Suzuka
  • 04/10/09 - Suzuka - Formel 1 - FIA F1
  •