Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Williams: Sayonara, Toyota

Formel 1 
02/10/09 

Samarbejdet ser ud til at slutte
Det er efterhånden ved at være sikkert at Williams ikke kører med Toyota-motorerne i 2010. De har igennem de sidste par måneder været på udkig efter en ny leverandør, hvor de især gerne vil have fat i motorerne fra Renault. Men Cosworth kunne også være en mulighed.
 

Umiddelbart kunne et skifte til Cosworth ligne et trin tilbage, eftersom det forventes at de motorer der vender tilbage med til Formel 1 ikke kan præstere blandt de bedste. Men ved at sikre sig at komme med på vognen tidligt, kan de måske på sigt etablere sig som Cosworths bedste kunde, og dermed få indflydelse på udviklingen af motoren. I hvert fald siger Toyota nu officielt at Williams ikke er interesseret i at køre videre med den japanske motor. "Hvis de ønsker motoren er den stadig tilgængelig men jeg tror vi går hvert til sit af flere grunde," siger John Howett i forbindelse med det japanske Grand Prix på Suzuka.


Samarbejdet mellem Williams og Toyota forventes at stoppe ved udgangen af denne sæson
(Foto: Williams F1)

I stedet kan det være at det nye amerikanske US GP team vil tage over. De har ellers aftale med Cosworth men kunne måske se muligheden i at prøve en etableret motor af. Men det kræver at der igen kigges på aftalerne. Det menes dog at Cosworth gerne er med på at bytte rundt så de får Williams ind i folden i 2010.

Benji

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •