Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Tegllund Racing kan afslutte debutsæson med mesterskab og pokaler

Danish Endurance
Championship 

07/10/09 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTegllund Racing er i fuld gang med forberedelserne til afslutningen af teamets debutsæson i dansk motorsport. På Padborg Park køres årets sidste løb i Danish Endurance Championship, og her har det nye team mulighed for både at sikre sig et mesterskab i første forsøg, men også at køre prestigefulde pokaler i hus.
 

”Vi har en målsætning om, at vi vil vinde vores division på Padborg Park,” siger Per Johansen, der er den ene af teamets tre kørere. ”Vinder vi vores division i løbet, vinder vi også mesterskabet. Men herudover satser vi også på at kunne køre tre omgange mere end vores nærmeste konkurrent, for så kan vi også sikre os distancepokalen til mandskabet med største distance i hele året.”


På Padborg Park kan Tom Pedersen, Kurt Thiim og Per Johansen sikre Tegllund Racing mesterskabet.
(Foto: Tegllund Racing)

Tegllund Racing kan indtil videre se tilbage på en god debutsæson. Trioen Per Johansen, Kurt Thiim og Tom Pedersen har naturligvis været udsat for de uheld og uforudsete hændelser, der altid er en del af langdistanceløb. Men mandskabet står også noteret for to førstepladser og en andenplads i årets fire løb, så man blot er to points efter det førende hold inden finalen.

”Hvis vi har racerheldet med os, og det er altså en vigtig del af motorsporten, så ser jeg os som favoritter. Jeg forventer, at vi står øverst efter løbet. Det er i hvert fald det, vi kommer for. Vi kommer for at vinde, og hvis vi vinder løbet, så vinder vi mesterskabet,” indrømmer Kurt Thiim. Og han bakkes op af Tegllund Racings benjamin.

”Det mesterskab skal vi bare have kørt hjem,” slår Tom Pedersen fast. ”Vi har i hvert fald farten til at kunne gøre det, selv om jeg også tror, at konkurrencen bliver hårdere, fordi de andre teams i klassen forbedrer sig mere og mere. Men hvis bare heldet er med os, skal det nok gå.”


Tegllund Racing skal holde Poulsen Racing bag sig for at blive mestre.
(Foto: Tegllund Racing)

Der er dog flere forhold, som spiller ind ved årets finale i Danish Endurance Championship end held og konkurrenter. Både løbsdistancen og vejret kan få afgørende roller.

”Denne her gang skal vi køre hele fire timer, og rent benzinmæssigt er vi nødt til at tænke over det,” forklarer Per Johansen. ”Vi skal køre meget hårfint for at få det til at passe. Vi skal planlægge meget præcist, hvor meget den enkelte kører skal køre, så vi kan nøjes med de to obligatoriske tankstop. Vi kører kun med en omgangs margen, inden vi kører tør, så vi er helt nede på marginalerne.”

Vejret – eller rettere regn – er den sidste joker, for årets fire hidtil kørte løb i Danish Endurance Championship har alle fundet sted på knastør asfalt, og selv om der måske har været nogle skyer på himlen, har de formået at holde tæt.

”På denne tid af året er der altså en sandsynlighed for, at der kan være regnvejr til løbet,” vurderer Per Johansen. ”Kurt kører godt i regn. Tom kører godt i regn og efter at jeg selv har testet i regn, er Tom også tilfreds med min indsats, så det er vi ikke bekymret for. Men hvis der skulle blive en dag med regn i ugen op til finalen, vil vi prøve at teste den dag, så vi ikke står uforberedte til løbet.”

Tegllund Racing


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Per Johansen
  • Tom Pedersen
  • Tegllund Racing
  • Padborg Park
  •