Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperLeague Formula

Andersen klar til legendariske Monza

SuperLeague 
02/10/09 

FCMs racerkører jagter marginaler i weekendens løb
I dag går det igen løs i Superleague Formula, når Kasper Andersen og den sortrøde FCM-racer kører ud på første træningsomgang på den legendariske Monza-bane i Norditalien.
 

- Alle forbinder Monza med motorsport. Alle ved, at det er en legendarisk bane. Den ligger midt i Milano og har et fedt layout. Jeg glæder mig til at køre der. Jeg har forberedt mig på banen med blandt andet video. Jeg skal på jagt efter de berømte marginaler, så det er ekstremt vigtigt, at man kender banen og udnytter de muligheder, den byder på, siger FC Midtjyllands Kasper Andersen.


Motorskift på rekordtid i Estoril. Teamet håber på en weekend uden utallige uheld.
(Foto: FC Midtjylland)

En hurtig bane
Den norditalienske asfaltstrækning er 5,793 kilometer lang og er kendt som en højhastighedsbane, hvor det er afgørende at komme hurtigt ud af svingene, der alle leder ud til lange lige strækninger. Det er her, løbet bliver afgjort. At Monza er en hurtig bane beviste Juan Pablo Montoya i 2005. Colombianeren fik presset sin McLarenracer helt op på 369 km/t på den italienske bane, der har 53 omkomne på samvittigheden, bl.a. svenske Ronnie Peterson. Siden 2000 har der dog ikke været dødsulykker på Monza-banen, der har en helt særlig status hos alle racerkørere.

Topmotiveret Andersen glæder sig til nyt løb Efter skuffelserne på portugisiske Estoril er Kasper Andersen klar til igen at sætte sig bag rattet. En defekt motor, udskiftning på rekordtid og total nedtur, da den nye motor også var defekt, er fortid, som den ambitiøse kører har lagt bag sig.

- Jeg glæder mig til at komme i gang igen. Jeg er født optimist. Det kan kun blive bedre denne gang. Vi har været ramt af ærgerlige uheld af forskellig karakter i flere af de andre løb, men det er ikke noget, jeg tænker over. Det er et nyt løb. Jeg møder ind og starter på en frisk, og min motivation er stor. Hvis vi undgår uheld, ved jeg, at vi er blandt de bedste. Det har resultaterne vist, siger Kasper Andersen, der som sæsonens foreløbige højdepunkt kan se tilbage på en pole-position i Zolder.


Optimistisk Kasper Andersen og teamet ser frem til at slippe de 750 heste løs på Monza.
(Foto: FC Midtjylland)

Racerkøreren har op til løbet på Monza haft hjælp af Årets Mekaniker – kåret af Dansk Metal. Brian Nonboe Kristensen har arbejdet med Hi-Tech teamet og været med til at servicere bilen. Kasper Andersen er glad for at give noget igen til de folk, der støtter ham.

- Det er superfedt, at Brian har været med her. Det er dejligt, at jeg kan give ham en god oplevelse. Jeg håber, at han har fået noget ud af det, og jeg er helt sikker på, at han får en fantastisk weekend på Monza, slutter Kasper Andersen.

Weekendens Superleague Formula løb kan følges på dansk TV. Søndag sender Eurosport2 det første løb klokken 11.15, mens TV3+ sender weekendens sidste løb fra klokken 14.15.

FC Midtjylland
Torben Kølbæk


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • FC Midtjylland
  • Monza
  • 04/10/09 - Monza - SuperLeague
  •