Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT3 European Championship

Christoffer Nygaard til EM-løb på velkendt bane

FIA GT3 
02/10/09 

Den danske racerkører stiller til start på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig, efter en ufrivillig pause fra kampen om det tyske mesterskab grundet et uheldigt motorhavari sætter Christoffer Nygaard sig atter bag rattet af Fischer Racings hvide Ford GT-racer. Sammen med Florian Gruber kommer den unge racerkører i weekenden til start i Sydfrankrig i årets næstsidste afdeling af det officielle Europamesterskab for GT3-sportsvogne.
 

”Jeg glæder mig til at komme i gang igen, efter at teamet har fået fikset motoren og gjort bilen klar,” siger Christoffer Nygaard.

”Vi skal køre på Paul Ricard-banen, hvor vi var nede til en pre-test før sæsonen, så det bliver spændende. Denne gang er det i hvert fald en bane, som alle kender, og det er jo noget forskelligt i forhold til sidste EM-løb, hvor vi kørte på en helt ny bane i Portugal.”


Først på året deltog Christoffer Nygaard i en pre-test på Paul Ricard - nu gælder det løbet.
(Foto: FIA - DPP)

I de otte løb, der til dato er kørt, har Christoffer Nygaard og Florian Gruber opnået tre top 4-placeringer med en sejr på Oschersleben og en andenplads i Portugal som de bedste resultater.

”Jeg håber, at vi kan være med fremme denne her gang,” siger Christoffer Nygaard. ”Ved pre-testen i foråret gjorde Matech-teamet det godt med en bil magen til vores, men siden da har vi også fået mere vægt i bilen. Dodge Viper’en bliver garanteret hurtig, og vi kan også forvente, at både Audierne og Corvetterne bliver stærke, så vi må se, hvad vi kan gøre. Hovedmålet er at komme igennem i begge løb og gennemføre, for det er jo det, der skal til, for at vi kan score nogle points til mesterskabet.”

26 mandskaber er tilmeldt løbet på Paul Ricard, og da der ligesom i Formel 1 gives point til de otte bedste hold, er forudsætningen for et godt resultat også en god tidtagning.

”Så længe vi starter i top 10, har vi altid kunnet være med oppe foran,” fortæller Christoffer Nygaard. ”Vi kommer helt sikkert til at skulle slås for det. Banen ligger ikke umiddelbart til vores bil med de lange langsider, men der er også nogle hurtige sving, der kan hjælpe os. Man skal selvfølgelig altid lægge sig i selen for at være med oppe foran, men denne her gang skal vi gøre det lidt mere.”

”Jeg synes, at det ser godt ud for os, og har vi gennemført, er vi endt på podiet eller lige ved siden af, så jeg tror, at chancerne er gode. Der skal så lidt til, men jeg håber at få en pokal med hjem, selv om de begynder at fylde lidt i min toværelses lejlighed…”

www.christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Florian Gruber
  • Fischer Racing
  • Paul Ricard
  • 04/10/09 - Paul Ricard - FIA GT3
  •